Hradec porazil Spartu 1:0

Fotbalisté Hradce Králové přivítali ve své jarní domácí premiéře pražskou Spartu. I přes netradiční termín utkání, televizní přenos a chladné počasí si na fotbal do Hradce našlo cestu přes 6000 fanoušků obou celků. A nemuseli litovat, pod "lízátky" se hrál pohledný fotbal, zejména ve druhé půli.

První poločas začal mírným náporem Sparty, který ale hosté nedokázali zúročit. Ve 12. minutě mohl skórovat Kerič, ale po zaváhání Plašila mířil vedle. Na druhé straně se neprosadil Černý, jenž nezužitkoval přihrávku Štěpána. Hra měla tempo a divákům se líbila. Bohužel ji negativně ovlivnil zákrok sparťanského Holka, který ve 40. minutě "zajel" v souboji do Klapky a zranil ho. Holek "vyfasoval" žlutou, ale Klapka musel být z hřiště odnesen na nosítkách a do hry už nezasáhl.
Druhý poločas začal veseleji. Již ve 48. minutě utekl výborně hrající Štěpán, naservíroval míč do běhu Zelenému a ten šel sám na sparťanského brankáře Švengera. Ten v rozhodující chvíli zachoval klid a včasným vyběhnutím Zeleného šanci zlikvidoval. O pět minut později nastala podobná situace s lepším výsledkem. Štěpán dostal za obranu pěkný balón do běhu a řítil se sám na Švengera. Ve velkém vápně byl faulován Vidličkou. Ten dostal červenou kartu a Hradec možnost zahrávat pokutový kop. Dvořák se tohoto úkolu zhostil na výbornou a Votroci vedli - 1:0. Hosté ani v deseti ale nesložili zbraně a začali si vytvářet převahu. Hradecká obrana ovšem pracovala spolehlivě a letenské nepustila do žádné výraznější příležitosti.Naopak sám podnikal nebezpečné protiútoky. V 77. minutě byla k vidění barevná kombinace - po pravé straně utekl Černý, našel volného Zeleného, ale ten svoji polostřelu - pololob provedl tak špatně, že se musel červenat. S blížícím se koncem utkání tlak Sparty sílil. I v oslabení o vyloučeného Vidličku dokázali uzavřít Hradec v jeho obranném pásmu a nebezpečně kombinovat. K zakončení se však dostávali jen výjimečně, za zmínku tak stála snad jen Grajciarova střela v 88. minutě, kterou ale obětavě zblokoval Fukal. Závěr zápasu Votroci po taktické stránce zvládli na výbornou a Spartu už před svoji branku nepustili. Zaslouženě si tak připsali tři body za vítězství 1:0

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme