Hradec porazil Příbram 2:1

V dohrávce 22. kola první fotbalové ligy přivítal Hradec Králové Příbram. Hrálo se o hodně. Oba týmy od sebe před začátkem utkání dělil jen jeden bod a vzhledem k postavení obou celků ve spodních patrech tabulky bylo jasné, že případný vítěz duelu bude mít snazší boj o udržení.

Domácí fotbalisté měli jako tradičně vstup do utkání velmi dobrý a jejich útočnou aktivitu podtrhl v 15. minutě první brankou utkání Fischer. Ten zužitkoval rychlý Poděbradského průnik a z hranice velkého vápna nedal Hruškovi v příbramské brance šanci - 1:0. Už předtím přitom mohl skórovat Černý a Dvořák, ale jejich šance vyšly naprázdno. Domácí měli i nadále tlak, ale stříleli jen z dálky. Pokus Kasálka skončil těsně vedle a Pávkova bomba orazítkovala břevno. V 37. minutě však už branka padla. Pávek nacentroval do vápna, aktivní Dvořák nádherně sklepnul na Klapku a ten nekompromisně skóroval - 2:0.
Jestliže Příbram byla po prvním poločase zralá na ručník, ve druhém dějství se hra diametrálně změnila. Hosté začali aktivně a již v 51. minutě snížili na 2:1. Po sérii nepřesností před hradeckou brankou doputoval míč ke Koukalovi a ten za přihlížení Kasálka snížil. Hosté i nadále tahali za delší konec a nebezepečí pro Východočechy  trvalo i nadále. Hosté však nedokázali svůj tlak zúročit a naopak domácí postupně srovnávali hru. V 68. minutě byl blízko k brance hradecký Rezek, ale Hruška bravurně jeho šanci zlikvidoval. V nervozním závěru Votroci těsní vítězství udrželi a v prvoligové tabulce se tak posunuli do klidnějších vod na 10. místo právě před Příbram.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme