Hradec porazil po boji na hřišti i v hledišti Ostravu 2:1

Ve 23. kole první fotbalové ligy hostili hradečtí Votroci celek Baníku Ostrava. Oba celky jsou blízko sestupových vod a případná výhra by Hradci i Ostravě usnadnila záchranářské boje. Oba soupeři tak hráli aktivně a bylo se na co dívat.

Již ve 2. minutě zahrával přímý kop Baník, ale rána brankaře Lindra neohrozila. Hned o minutu později měl odpověď na kopačce Pilař, ale jeho oblouček skončil na břevně. I nadále byli domácí aktivnější, ale ostravští hráči dobře bránili a černobílé do zakončení nepustili. Naopak ve 20. minutě udeřili. Rozhodčí přísně odpískal nedovolený zákrok hradeckého obránce přibližně dva metry za velkým vápnem, přímý kop rozehrál Lukeš, na centr nejvýš vyskoči Bolf a hosté vedli - 0:1. Domácí však dlouho neprohrávali. Ve 22. minutě byl těsně před vápnem faulován Pilař a Kasálek z přímého kopu vyrovnal - 1:1. Po těchto rušných momentech hra trochu ztratila na tempu, ovšem diváci se nenudili. Ve 34. minutě se o vzruch postaral hostující brankář Daněk, který se štěstím vytěsnil na roh dlouhý výkop hradeckého gólmana Lindra. Po následném rozehrání rohového kopu došlo v malém vápně hned ke dvěma sporným zákrokům - na Pilaře a na Klapku. Hlavní rozhodčí odpískal penaltu, ovšem k překvapení domácího celku po konzultaci s postranním rozhodčím svůj verdikt odvolal a pokračovalo se ve hře. Do kabin tak oba týmy odcházely za nerozhodného stavuj 1:1.
Druhé dějství už tolik vzruchu nenabídlo. Naopak by se dalo konstatovat, že jediné, co bylo k vidění, byla velká nuda a mohly za to všichni aktéři utkání. Baník nikam nepospíchal a kouskoval hru, rozhodčí také nepředváděi oslnivý výkon a fotbalisté Hradce prostě neměli na to, aby se přes pozorně bránící a takticky hrající hosty dostali na dostřel Daňkovy branky. A protože ani ostravští fanoušci až na drobné výstřelky nedostáli své pověsti fotbalových chuligánů, mohli se diváci uzívat nudou. Pořádný fotbalový moment přišel až v 78. minutě. Domácí zahrávali přímý kop, hosté míč odvrádili k Fischerovi, jeho lob přes obranu zpracoval Černý, nacentroval Dvořákovi a ten z malého vápna překonal Daňka - 2:1. A najednou bylo o co hrát. Baník začal tlačit a "probrali" se i jeho fanoušci, kteří za ochozem stadionu vyvolali hromadnou šarvátku. Pořádek tak museli dělat policejní složky, které si s kotlem hostů přehazovaly přes plot dělobuchy. Na hřišti to byla také pořádná bitva - Baník se snažil vyrovnat za každou cenu, ale nakonec mohli v samotném závěru vyrovnat domácí, když se na Daňka řítili Dvořák s Černým, ale Dvořák nepřesnou přihrávkou šanci zmařil. Baník už ovšem vyrovnat nestihl a Hradec Králové zvítězil 2:1.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
10.4.2011 19:46
Hradecan  (Nováček)
3 důležité body doma!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme