Hradec porazil Kunovice 1:0, hrou však nenadchnul

Po nevydařeném zápase s Českými Budějovice nastoupil v dohrávce 16. kola druhé fotbalové Hradec Králové proti Kunovicím. Domácí byli v zápase jednoznačným favoritem, tisícovka prokřehlých diváků však viděla na obou stranách jen velmi slabý výkon.
Utkání začalo vlažně v první desetiminutovce se na hřišti prakticky nic nestalo. Votroci se však postupně dostávali do tempa a v 16. minutě Rezek pěkně vysunul Semeráka za obranu Kunovic, ten však z hranice velkého vápna pálil vedle. O dvě minuty později se situace opakovala - Semerák dostal míč do běhu za obranu a tentokrát chytře přehodil vybíhajícího gólmana hostů a Hradec vedl 1:0. O deset minut později mohl skórovat hradecký Černý, ale jeho střelu po Rezkově přiťuknutí kunovičtí zadáci zblokovali. To byly jediné světlé okamžiky prvního poločasu, kvalita hry výrazně upadala.
Druhý poločas bohužel nebyl o nic lepší. Hned na začátku sice pálil z dálky nebezpečně Semerák, ale to bylo na dlouhou dobu všechno. Hradec byl v rozehrávce nepřesný a Kunovice hradeckou branku prakticky neohrozily. V 74. minutě se sice Černý dostal pro rychlém brejku k zakončení, jeho střela z 30 metrů však hostujícího brankáře neohrozila. V 77. minutě dostali domácí dokonce výhodu přesilové hry, když byl po druhé žluté vyloučen za faul na Semeráka hostující Živný, ale početní výhodu Hradec nedokázal zužitkovat. V 88. minutě sice po skrumáži před brankou Jihomoravanů pálil tvrdě střídající Poděbradský, ale ani on neskóroval. Do závěrečného hvizdu, který zajistil zisk tří bodů za vítězství 1:0, se tak museli Votroci "prozdržovat."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.4.2006 17:05
Filip (neregistrovaný)
?
Velmi slabý výkon? Tak to jsme byli na jiném zápase. Šancí bylo dost i kombinačně jsme přes řadu nepřesností soupeře přehráli. Oboustranně slabý výkon se konal v neděli proti Budějovicím, dnes to bylo špatné pouze z jedné strany. Cituji MF DNES regionální mutace Kraj Královéhradecký: K včerejšímu dohrávce odloženého zápasu prvního jarního kola s Kunovicemi totiž vyběhlo sebevědomé mužstvo, které se prezentovalo pohledným fotbalem hraném ve vysokém tempu.
7.4.2006 16:19
Jaroslav Fišer (neregistrovaný)
RE: ?
Dobrý den, Filipe,
každý pohled je subjektivní, každopádně kromě úseku mezi cca 10 - 30 minuta prvního poločasu to byl z mého pohledu velmi průměrný zápas, ba spíše podprůměrný. To, co píše MFD, nemám potřebu nějak hlouběji komentovat a vlastně bych to nepovažoval za šťastné řešení. Pana Machka znám a považuji ho za profesionála a nevidím důvod, proč bych mu měl prostřednictvím těchto něco vzkazovat. Stejně jako oni se nevyjadřují ke kvalitě příspěvku na našem serveru. Co člověk to názor a stejně jako vy nesouhlasíte s námi prezentovaným pohledem, jsou jiní lidé, kteří nesouhlasí s článkem v MFD (viz například klubové stránky a hlavně diskuze fanoušků pod nimi). Vám i MFD se ten výkon zdál patrně dobrý, mně nikoliv. Je pozitivní, že aspoň někdo na tom viděl to lepší.

Na závěr uvádím citaci patrně nejaktivnějšího hráče zápasu Semeráka, uveřejněnou v Hradeckých novinách: "Kdybychom zvýšili vedení, určitě bychom hráli klidněji a předvedli divákům lepší fotbal. Nevycházela nám finální přihrávka. Zmatkovali jsme, vše bylo hodně uspěchané. Měli jsme hru uklidnit, bylo to hodně nervózní až do nastaveného času. V závěru jsme se báli o výsledek... .... Zaplať pánbůh, že jsme těsné vedení udrželi."
7.4.2006 18:37
Filip Rigel (neregistrovaný)
RE: ?
Jistě platí, že dva lidé = tři názory. Krom toho ani já jsem neviděl náš výkon jako ideální. Přeci jen mi ale nesedí Vaše relativně vlídné hodnocení zápasu proti ČB vzhledem k ostré kritice středeční dohrávky. Podle mého soudu to mělo přesně obráceně.
7.4.2006 21:11
Jaroslav Fišer (neregistrovaný)
RE: ?
zdravím,
podle mě byl ten středeční výkon horší než proti Budějovicím, a to i přesto, že HK s ČB prohrál a s Kunovicemi vyhrál. Každopádně ani v neděli jsem je zrovna nepochválil. Každopádně v neděli se - asi díky vývoji utkání - snažili. Ve středu poslední fázi zápasu jen nesportovně zdržovali (ale účel světí prostředek a kdyby nezdržovali a inkasovali, tak jim to budou všichni vyčítat :-). Pojďme to uzavřít. Já budu respektovat Váš názor, vy respektujte můj, ba co víc - Vaše připomínky pod jakýmkoliv článkem jsou jen vítány.
JF
7.4.2006 22:56
Filip (neregistrovaný)
RE: ?
Shodli jsme se na tom, že se nemusíme na všem shodnout. Ale řečeno s Ivánkem: proti Budějovicim, to bys blil...:)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme