Hradec porazil Kometu ve velmi těžkém utkání 2:1

Druhou polovinu základní části odstartovali hradečtí hokejisté vítězně, na domácím ledě porazili 2:1 Kometu Brno. Hosté hráli ale velmi dobře, v polovině utkání odpověděli na vedoucí branku domácího kapitána Roubíka z 24.minuty vyrovnáním, ve třetí třetině se ale nakonec přiklonilo štěstí na stranu Hradce. Ve 48. minutě byl v sólu zahákován mladý útočník Šeda, nařízené trestné střílení však vedoucí brankou Energetiků neskončilo. Penaltový exekutor Jaroslav Roubík napravil neproměnění trestného nájezdu hned zády, kdy ukázkově přihrál na rozhodující gól Patriku Fořtovi. Hrdinou utkání se tak stal jak domácí kapitán, tak také brankář Energetiků Vladislav Koutský, který k zisku tří bodů přispěl velmi výraznou měrou.

Branky a asistence: 24. Roubík (Fořt), 48. Fořt (Roubík) - 28. Appel (Barus). Vyloučení: 4:8, navíc Staněk BRN 10 OT. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Střely: 33:32. Rozhodčí: Smeták - J.Čížek, Padevět. Diváků: 1143.

Hr.Králové: Koutský (Dušek) - Kolafa, Blanár, Mocek, Vágner, Hendrich, Šeda Michal (Nedbálek, Černý) - Fořt, Roubík, Kašík - Vondráček, Koudelka, Volráb - Šeda Jan, Domin, Fišer - Diviš.

Kometa: Maláč (Hubačka) - Kališ, Lhotský, Vyrůbalík, Kruliš, Karlíček, Chvojka, (Burkoň) - Říha, Brančík, Černý - Staněk, Barus, Appel - Hubáček, Meluzín, Holý - (Bařica, Hájek, Mračka).

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce):
První třetina byla vyrovnaná, i když Brno mělo hned v její úvodní minutě po našich chybách gólovku, ale i my jsme v zápětí měli šance. Kdybychom proměnili alespoň jednu přesilovku pět na tři, tak jsme mohli získat větší náskok a hrát s větším klidem. Bylo to upracované vítězství, Kometa hrála velmi dobře. Zápas podle mě rozhodla rychlá branka po neproměněné penaltě. Po vítězném gólu jsme hru už kontrolovali a Brno nepustili do větší šance.

Lubomír Oslizlo (hlavní trenér Brna):
Bylo to pro nás velmi těžké utkání. Měli jsme z naší strany hodně vyloučených, nechci řešit jestli všechny zákroky byly na odpískání nebo ne, dvakrát jsme hráli oslabení pět na tři a jela se proti nám penalta. Náš neúspěch byl ale viděl úplně někde jinde, nedali jsme góly z vyložených šancí, Pavel Maláč chytil trestné střílení, ale poté hned po hloupé chybě v obranném pásmu inkasujeme druhou branku, která zápas rozhodla.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme