Hradec porazil Kadaň a drží kontakt s osmičkou

Poprvé v sezóně vyjeli hradečtí Energetici na led ve výrazně pozměněné sestavě, kámen na kameni nezůstal hlavně v první formaci Energetiků, odkud se kapitán Jaroslav Roubík přemístil do druhé pětky a Petr Přeučil po bok Domina a Volrába do té třetí. Hradec Králové se dostal v důležitém utkání do vedení ve druhé třetině zásluhou Jana Blanára, Kadaň ale záhy kontrolovala Postlem. Vedení na stranu hradeckých vrátil ještě do konce druhé třetiny Patrik Fořt a když stejný hráč zvyšoval ve třetí třetině na 3:1, měl Hradec nakročeno k vítězství. Cestu mu ještě zkomplikoval snížením Švejda, ale třetí gól už domácí nepřipustili a získali tak důležité tři body za vítězství 3:2.

Branky a asistence: 23. Blanár (Fořt, Černý), 32. Fořt (Toužimský), 43. Fořt (Koudelka, Suchý Pavel) - 24. Postl, 49. Švejda (Tauš). Vyloučení: 7:9, navíc Plaček KAD 10 OT. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Střely: 33:29. Rozhodčí: Volf - Chocholouš, Poruba. Diváků: 867.

Hr.Králové: Dušek (Koutský) - Černý, Blanár, Suchý Petr, Toužimský, Mocek, Hendrich, Kolafa, (Šeda) - Fořt, Koudelka, Suchý Pavel - Kašík, Roubík, Vondráček - Přeučil, Domin, Volráb - (Potůček, Diviš, Valko).

Kadaň: Hübl (Jirkův) - Meňhart, Vobořil, Hlubeček, Plaček, Zajíček, Hlavatý, Čuj, Lešek - Tvrdek, Olivierus, Kajer - Hlusička, Švík, Postl - Rečičiar, Derfler, Hahn - Švejda, Tauš, Zaťovič.

Ladislav Kolda (hlavní trenér Hradce):
Bylo to pro nás další složité utkání, které jsme nerozehráli špatně, vytvořili jsme si dobré brankové příležitosti, největší měl asi Patrik Fořt, když netrefil v přesilovce prázdnou branku. Po našem prvním gólu jsme zbytečně chybovali v rozehrávce a bylo vyrovnáno, což nás zase trošičku psychicky srazilo. Tyhle chyby nás místy provázely až do konce zápasu. I když jsme se v přesilovkách snažili o změny jak ve složení hráčů, tak v herních kombinacích, nepodařilo se nám v nich zápas rozhodnout. Přeházené útoky fungovaly celkem slušně, nemůžeme nikomu upřít snahu a bojovnost, chybí nám ale stále ten klid na hokejce, pak se nervozita kupí a to je zbytečné.

Ladislav Kubát (hlavní trenér Kadaně):
My jsme neodehráli dnešní utkání dobře, podali jsme poměrně slabý výkon se kterým těžko můžeme venku vyhrávat. Domácí měli hned na začátku zápasu dvě tutové šance, ty kdyby proměnili, tak už zápas vypadal jinak dříve. Bohužel, utkání se mi hodnotí špatně. Zlom byl asi ve druhé části hry, kdy jsme měli kotouč na své holi, ztratili ho a z přečíslení dva na jednoho inkasovali druhý gól.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme