Hradec porazil díky Roubíkovi Beroun 4:3

V první třetině sedmého kola první ligy byl k vidění v Hradci Králové zejména oboustranně opatrný hokej, z něhož ale více dokázali vytěžit domácí hráči, kteří se zásluhou uzdraveného Jaroslava Roubíka dostali do dvoubrankového vedení.

Hradecký útočník nejprve po přihrávce Patrika Fořta krásně zakončil svůj samostatný únik a necelých třicet vteřin před koncem první třetiny úspěšně dorazil loňský hradecký kanonýr při dvojnásobné početní výhodě Energetiků po střele Michaela Vyhlídala od modré čáry puk do berounské branky podruhé v zápase. Ze druhé třetiny se odehrála pouze minuta a na scénu musela nastoupit další, tentokrát nucená přestávka, kvůli závadě na mantinelu. Oprava trvala bezmála deset minut a tohoto neplánovaného odpočinku dokázal využít ve svůj prospěch Beroun, který po krásném zakončení Michala Borovanského snížil ve 22. minutě na 2:1. Hradci vrátil dvoubrankové vedení zkušený Tomáš Martinec, který dostal na konci hradecké přesilovky v sedmadvacáté minutě přesnou přihrávku na svou hůl od Petra Suchého a své sólo přes polovinu hřiště s ledovým klidem zakončil. Hostům se ale do konce druhé třetiny podařilo srovnat zásluhou úspěšného přečíslení, na jehož konci byl Václav Eiselt a vyrovnání zařídil v polovině utkání Petr Horčička, jenž využil berounskou přesilovou hru. Do konce třetiny pak viděli diváci ještě bombu v podání Petra Suchého od modré, ale tu zastavila spojnice Popperleho branky a tak se šlo do kabin po čtyřiceti minutách za nerozhodného stavu 3:3.
V třetí třetině měli jasnou převahu hradečtí hráči, kteří také zcela po zásluze přidali v 54. minutě rozhodující branku utkání. U jejího zrodu byl Partik Beck, který vybídl ke skórování spoluhráče Jaroslava Roubíka, ten si položil nejprve berounského brankáře na led a poté nekompromisně zakončil pod horní berounskou tyč. Hosté se o možnost vyrovnání připravili sami, když se poslali půl minuty před navršením šedesáté minuty nepřesným střídáním při power-play do oslabení. Hradec tak dohrál za mohutného skandování tribun utkání v klidu a po zásluze si připsal do tabulky další tři body.

"Bylo to naprosto vyrovnané utkání a myslím, že to byl moc hezký hokej," řekl na úvod svého hodnocení berounský trenér Otakar Vejvoda. "Oboustranně se hrál dost opatrný a takticky dobrý hokej, v poslední třetině pak šlo o to, kdo udělá chybu. Tu jsme bohužel udělali my a domácí ji potrestali a vyhráli, " více rozvinul své předchozí myšlenky kouč Medvědů.

"Řekl bych, že utkání nemělo až takové tempo, obě mužstva hrála na čtyři útoky a to nasazení tam nebylo takové, jako bychom očekávali. Po výpadku s opravou mantinelu, na kterou se dost dlouho čekalo jsme dostali tři branky. Nejlepší jsme měli ale třetí třetinu, ve které jsme strhli vítězství na svou stranu a produkovali jsme nejlepší hokej, " řekl k zápasu domácí trenér Ladislav Kolda. "Beroun ukázal, že je zkušený tým, dokáže okamžitě potrestat každou chybu soupeře a těch už jsme se naštěstí ve třetí třetině vyvarovali," uzavřel Kolda. Před poslední třetinou se rozhodli domácí trenéři udělat několik změn v sestavě: "Nehrál už obránce Táborský, místo něho jsme poslali do hry Michala Šedu, Tomáše Martince jsme zařadili mezi Korhoně a Pištěka, třetí řada nastupovala ve složení Domin v centru, Šulc na pravé straně a Pavel Suchý nalevo, takže nehrál Jirka Cetkovský, Anton a Honza Kubišta," objasnil závěrečné tahy ve složení jednotlivých formací před poslední fázi sobotního duelu Ladislav Kolda.

Fakta:
Branky a asistence: 17. Roubík (Beck, Fořt), 20. Roubík (Vyhlídal), 27. Martinec (Petr Suchý), 54. Roubík (Beck, Fořt) - 22. Borovanský (Besser, Kukla), 29. Eiselt (Křesťan, Veber), 32. Horčička (Sláma, Veber) Vyloučení: 4:4, navíc Havel (BER) 10 min. OT Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Třetiny: 2:0, 1:3, 1:0 Rozhodčí: Chlupsa - Bejček, Kabopurek. Diváků: 1316.


další informace na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme