Hradec poprvé doma ztratil body, s Čáslaví jen remízoval

Ve 26. kole druhé fotbalové ligy přivítal Hradec Králové celek Čáslavi. Hosté jsou v namočeni v sestupových vodách a potřebují body jako sůl. Tomu také v Hradci přizpůsobili taktiku a ta jim vyšla na výbornou.

První poločas hledali domácí fotbalisté recept na čáslavské hráče marně. Hosté důrazně bránili a kouskovali hru, takže Votroci měli šanci ohrozit soupeřovu branku jen zdálky. Patrně nejnebezpečnější šancí prvního poločasu tak byla Fischerova střela z dobrých 20 metrů, kterou však Fryštátk pohodlně kryl.
Druhý poločas se Hradci podařilo soupeře zatlačit k jeho vápnu, ale gólové momenty stále nepřicházely. Neprosadil se Černý z přímého kopu ani Pilař ve vápně. Ten místo požadované penalty viděl jen žlutou kartu za filmování. Naopak hosté měli z ojedinělého brejku 20 minut před koncem velkou příležitost. Šisler pálil z hranice velkého vápna těsně vedle šibenice. Závěrečné minuty patřily ovšem Hradci. Votroci s blížícím se koncem stupňovali svůj tlak. Hned třikrát málem zvedali diváci ruce nad hlavu, ale Pilař, Dorotik ani Dvořák se ve skrumáži nezorientovali a míč v síti neskončil. Votroci tak poprvé v letošní sezóně nevyhráli. I bod za remízu 0:0 je však přibližuje prvoligovému snu. Nad druhým Ústím nad Labem mají náskok pěti bodů, na třetí Zlín dokonce 11 bodů, ale Zlín má domácí zápas s Třincem k dobru. Příští týden zajíždějí Votroci do Mostu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme