Hradec podlehl v pěkném utkání Žižkovu 1:2

Ve 3. kole druhé fotbalové ligy přivítal Hradec Králové žižkovskou Viktorku. Za pěkného počasí přišla pod lízátka solidní návštěva - téměř 2400 diváků. Ti mohli sledovat fotbal velmi dobré kvality.
Vstup do utkání patřil jednoznačně domácím. Od úvodního hvizdu byli aktivnější a Žižkovu prakticky nepůjčili míč. Za svižného tempa se protančili Votroci až do 5. minuty, kdy zahrával Šmarda přímý kop. Jeho dlouhý míč vrátil před bránu Černý a vysoký Duchnič se nekompromisní střelou prosadil - 1:0. Ofenzivní podívaná ze strany domácích pokračovala ještě dalších deset minut, ale šance Jirouška, Šmardy ani Černého v síti Bartalského neskončily, jinak poměrně přesný rozhodčí Tacina navíc odpustil žižkovským penaltu za hraní rukou v pokutovém území. Hosté se však postupně dostávali ke slovu a po čtvrthodině se zcela vyrovnali černobílým. Útočné akce Demjana, Novotného a zejména Grznára však brankou neskončily. Na druhé straně se neujaly střelecké pokusy Jirouška, Boušky ani Černého. Právě posledně zmiňovaný hráč patřil v závěru poločasu k nejviditelnějším oporám Hradce. Jeho zdravě agresivní hra ve středu pole dělala Viktorce velké problémy, Černého spoluhráči však jeho vynikající okamžiky nedokázali přetavit na rozhodující branku. To se ukázalo jako rozhodující moment utkání.
Do druhého poločasu totiž Hradec nastoupil o poznání volněji, zatímco hráčů Žižkova bylo všude plno. Navíc velmi dobře pokryli agilního Černého a Pilaře. Při pasivní hře obrany pak bylo jen otázkou času, kdy se změní skóre. V 52. minutě se Grznár ještě zastřeloval, ale o minutu později už bylo vyrovnáno. Poděbradský nedůrazně odhlavičkoval centr k volnému Demjanovi a ten přesnou střelou k tyči srovnal skóre - 1:1. To bohužel pro domácí nebylo všechno. O dvě minuty později se k velkému sólu z poloviny hřiště nadechl Novotný, který obešel tři hráče Hradce a z 18 metrů přesnou střelou přivedl hosty do vedení - 1:2. Trenér Votroků reagoval na situaci na hřišti zdvojeným střádáním, ale nové tváře Semerák s Jůnem příliš oživení nepřinesly. Naopak hosté mohli v 70. minutě ještě zvýšit, ale Bukač pálil jen do tyče. V závěrečné fázi si sice domácí vytvořili mírnou převahu, ale žižkovští hráči je až halfvolej Jirouška z 84. minuty k vážnějšímu ohrožení své branky nepustili. Naopak díky rychlým brejkům a místy až nesportovnímu zdržování byli do konce utkání pány na hřišti. Viktorie Žižkov si tak z Hradce Králové odvezla tři body.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme