Hradec podlehl poslednímu Ústí, šance na návrat do 1. ligy je mizivá

| autor:

27. kolo Fotbalové národní ligy proti sobě svedlo FC Hradec Králové a FK Ústí nad Labem. Domácí Votroci mají v jarní části soutěže fazónu a své soupeře ve většině případů jasně přehrávají. Ze třetího místa tabulky mají při zaváhání Příbrami a svých vítězstvích dokonce stále šanci na návrat do nejvyšší soutěže. To Ústí má zcela jiné problémy. Je na posledním místě a případná prohra v Hradci by jim značně zkomplikovala snahu na udržení. Domácí celek byl tak před úvodním hvizdem jasným favoritem. Papírové předpoklady ale ne vždy vycházejí.

Ústí od úvodního hvizdu bylo aktivnější. Nebylo sice nebezpečné, ale míč drželo na svých kopačkách. První střelecký pokus hostujícího celku ve 4. minutě nemířil vůbec mezi tyče a ani v dalších minutách Arma nenašla příliš prostoru k zakončení. Domácí tým spolehlivě bránil a spoléhal na rychlé jednoduché protiútoky. Ve 13. minutě se tak do nebezpečné šance dostal Vlkanova, ale hostující brankař Vašek jeho střelu vytěsnil na tyč. Ústí odpovědělo ve 21. minutě, kdy v dobré střelecké příležitosti byl Novotný, domácí brankař Ottmar ale ukázal, že je oprávněnou jedničkou mezi tyčemi a těžkou střelu dokázal vyrazit.

O sedm minut později měli Severočeši šanci na reparát a byli úspěšní. Po rychlé rozehrávce Peterky odcentroval Novotný přesně na hlavu Jakubova a ten poslal míč do hradecké sítě - 0:1.

Takový vývoj Votroci nečekali. Byli najednou bezradní a ústeckých bylo rázem všude plno. A když uběhlo dalších deset minut, hosté vedli už o dvě branky. Domácí obrana v 38. minutě nedokázala odkopnout centr Jakubova, míč se dostal k Leiblovi a ten z hranice vápna umístil svůj projektil do horního růžku hradecké branky.

Do druhého poločasu domácí tým vstoupil se dvěma změnami, když útočné snahy měli posílit Miker a Pajer. Taktický tah trenérovi Havlíčkovi však příliš nevyšel. Ústí vstoupilo i do druhého poločasu aktivněji a domácí tým se jen obtížně dostával před Vaškovu branku. Za největší šanci tak bylo možno považovat Pázlerův přímý kop z 67. minuty. Hradecký snajpr však svůj pokus poslal těsně vedle tyče.

To hosté byli podstatně úspěšnější. O pár okamžiků později zahrávali rohový kop a Jakubov hlavičkou poslal míč o břevno za Ottmara - 0:3.

Až tato hrozba debaklu dokázala Hradec vyburcovat a snížil. Severočeši příliš dlouho váhali ve vlastním vápně s odkopem, až se v 73. minutě k míči dostal Plašil a přízemní střelou k tyči zapálil ještě plamínek naděje - 1:3. Ten však s blížícím se koncem postupně pohasínal. Hosté totiž dokázali úspěšně bránit a když přidali i taktické zdržování, bylo jasné, že Votroci poprvé v jarní části soutěže doma prohrají. Mimo jiné i proto, že žádný závěrečný nápor, kdy by se Hradec snažil ještě nepřizeň osudu zvrátit, se nekonal. Snaha byla, ale jen snaha nestačila. Hradec Králové prohrál doma s Ústím nad Labem 1:3 a fakticky tak ztratil reálné šance na postup do nejvyšší soutěže. Naopak Ústí nad Labem stále drží své šance na uchování druholigové příslušnosti nad vodou.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme