Hradec podlehl po špatném výkonu Olomouci 1:2

Poslední domácí utkání této sezóny v Hradci Králové proti sobě svedlo domácí Votroky a celek Olomouce. Úvodní hvizd měl netradiční předehru - velkou děkovačku. Nejdřív se ve velkém tleskalo hostujícímu trenérovi Petru Uličnému, který v Hradci úspěšně působil v minulosti. A poté přišel aplaus ochozů pro domácí trenérskou dvojci Václav Kotal - Michal Šmarda, kteří na konci sezóny v Hradci končí a jdou do angažmá v Jablonci.

Samotný zápas začal v poklidném tempu, mírně aktivnější byli hosté, jejich hra však nebyla pro Votroky příliš nebezpečí neznamenala. Za první čtvrthodinu si ani jeden z týmů nevypracoval takovou příležitost, která by stála za zaznemenání. Až v 15. minutě se po sérii rychlých přihrávek dostal k míči Poděbradský, který poslal z 20 metrů pěknou střelu do růžku Zlámalovy branky, hostující brankař ji však dokázal zlikvidovat. Chvilku na to pálil tvrdě Hradec podruhé, ale Šislerova dalekonosná rána mířila přesně do středu hostující svatyně a Zlámal se tak nemusel příliš namáhat. Hosté se dostali ke slovu v 19. minutě, po pěkném centru Ordoše však nedokázal Navrátil míč usměrnit do sítě. Tato akce ale byla spíš ojedinělá, za delší konec tou dobou už tahali domácí. Ti měli šanci ve 25. minutě, kdy kousek před vápnem ukličkoval Štěpán Navrátila a ten jej fauloval. Přímý kop z nebezpečné vzdálenosti však dokázala hostující obrana zblokovat na roh. Bohužel neschopnost hradeckých střelců mohla Votroky mrzet. Ve 39. minutě předvedl mladý hradecký brankař Koubek jeden ze svých špatných výkopů, míč se dostal na kopačky Olomouce a nikým neatakovaný Ordoš v pohodě skóroval - 0:1.
Druhý poločas začal podle očekávání aktivněji domácí celek, ale jeho převaha byla spíše optická. Obrana Olomouce pracovala bezchybně a nepouštěla Votroky na dostřel Zlámalovy branky. Naopak Olomouc dokázala trestat. Po chybě hradecké obrany v rozehrávce skončil v 53. minutě míč u Klesnila, který měl dost času na to, aby poslal míč podél Koubka do hradecké sítě - 0:2. Hosté tak bez jakékoliv práce přišli po dvou hrubých chybách Hradce ke snadnému vedení, které už do konce zápasu nepustili. Mnoho práce udržet Votroky na uzdě ovšem nedalo, Hradec byl naprosto bezzubý, bez nápadu. Do hry je dostal až střídající Dvořák, který byl po ojedinělém průniku v 78. minutě faulován ve vápně Dreksou. Rozhodčí nařídil pokutový kop, který sám postižený proměnil - 1:2. To ale bylo ze strany domácích vše. Hosté jednobrankový náskok dokázali uhájit a tím pádem i zachránit první ligu pro Hanou i na příští rok. Hradec Králové podlehl Olomouci zaslouženě 1:2

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.5.2012 08:31
diviš  (Nováček +9)
HKFC
Výsledek se dal očekávat po výkonech,které mužstvo předvádělo po celou sezonu.Až na pár vydařených zápasů bída.Je otázka co je pro koho uspěch.Hrát ligu, byť mizerně a udržet ji,nebo být ve středu tabulky a hrát pěkný fotbal.Bez peněz a kloudného stadionu,kde by se dalo vytvořit domácí prostředí je to dost těžké.Taky bez přízně,nebo alespoň roviny od rozhodčích to nejde!V Hradci se opakuje stále situace 2-3 roky dobrý potom 5 a více bída.Nebýt v lize letos Žižkov a hlavně Bohemka na jaře tak Hradec sestoupil!Co ma říkat taková Slavie.Tam musí být fanoušci zcela zděšení!
Je potřeba udržet mužstvo pohromadě vhodně ho doplnit/bez velkých peněz za "odložené" hráče/,kteří nakonec nejsou posilami a dělají nedobře v kabině a pokusit se ligu udržet i když to bude asi velký problém.

Zdar FC HK fanoušek

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme