Štítky: | Fotbal |

Hradec podlehl Plzni 0:1

Ilustrační foto
Ilustrační foto | autor: hradeckralove.cz

Ve 23. kole první fotbalové ligy hostil Hradec Králové vedoucí Plzeň. V páteční televizní předehrávce byli jasným favoritem hosté ze západu Čech a to i přesto, že Hradec v minulém kole vyhrál ve Zlíně a Plzeň doma jen remízovala a měnila trenéry. Pohled do tabulky totiž hovořil za vše - Plzeň na prvním místě bojuje se Slávií o titul a Hradec na opačném konci tabulky utíká "hrobníkovi z lopaty". Hradec navíc musel nastoupit opět v částečně improvizované sestavě kvůli několika zraněným hráčům. Jakýkoliv bodový zisk v zápase s favoritem by tak byl pro Votroky jen příjemným počinem.

Utkání přitom začali lépe domácí a už ve 2. minutě mohli jít do brejku a nebýt ruky posledního Hejdy, byla by situace před Kozáčikem vážná. Hradec i v dalších minutách držel s favoritem krok. Plzeň se sice díky Hořavovi a Zemanovi dostala v první čtvrthodině dvakrát k zakončení, ale bez efektu. Hradec spoléhal na rychlé protiútoky. V této činnosti vyniká zejména Malínský, který také ve 20. minutě dokázal přejít přes polovinu hřiště a zamotat dokonale hlavu všem protihráčům. Bohužel jeho závěrečná přihrávka v situaci, kdy mohl střílet, zmátla i jeho spoluhráče a nádherný brejk tak přišel vniveč. A o dvě minuty později mohl už vést, ale to by Pavel Černý musel v jasné příležitosti trefit lépe pěkný centr Janouška.
O chvilku později byla jasná šance k vidění i na druhé straně. Perfektní hlavičku do růžku branky však excelentním zákrokem zlikvidoval Radim Ottmar.
Plzenští postupně přebrali iniciativu a měli více ze hry, ovšem Votroci pozorně bránili a spoléhali na brejky. K vážnějšímu ohrožení branky ani na jedné straně nedošlo.

Druhý poločas začali hosté podstatně aktivněji a jejich ofenzivní hra přinesla své ovoce v 52. minutě. Pronikajícího Petrželu poslal Pavel Černý ve velkém vápně k zemi a hosté dostali výhodu pokutového kopu. K míči se postavil Hořava a jeho střelu Ottmar vyrazil!
Neproměněná penalta se negativně projevila na výkonu Plzně. Jejich výkon byl nevýrazný, stereotypní pokusy o průniky do hradecké obrany byly čitelné a domácí celek bez problémů bránil. Bohužel pro Votroky přišla 81. minuta. Hostující Kopic zahrával přímý kop. Na centrovaný míč si nejlépe naskočil Hejda a hradecký brankař jen smutně přihlížel, jak míč míří za jeho záda - 0:1. Domácí trenéři tak vsadili na jedinou kartu - absolutní ofenzivu. Na hřiště přišli Pázler se Žondrou a Votroci vrhli zbytek všech sil do útoku. Proti dobře zformované hostující obraně však jejich snaha nestačila a dovednosti se nedostávaly. Plzeň posledních deset minut dokázala díky taktickému výkonu bez problémů zvládnout a nejtěsnější výhru ubránila.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

Kotal končí ze zdravotních důvodů, fotbalisty přebírá Horejš

Trenér FC Hradec Králové Václav Kotal končí ve své funkci. Důvodem však nejsou případné nevýrazné výkony Votroků z posledních zápasů, ale zdravotní stav. 71letý trenér dnes oficiálně oznámil svoji rezignaci. Hradecké fotbalisty nově přebírá David Horejš. Kotal ale zůstává i…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme