Hradec podlehl Baníku 0:1

24. kolo nejvyšší fotbalové ligy proti sobě svedlo Hradec Králové a Baník Ostrava. Zápas se hrál za chladného počasí, v souběžném čase probíhal souboj naši tenistů v Davisově poháru a přesto si pod "lízátka" našla cestu solidní návštěva těměř čtyř tisíc lidí. Baník táhne a navíc s sebou přivezl i nemalý počet fanoušků. Ti nechtěli vidět nic jiného než výhru svého celku, protože jen plný bodový zisk dával Baníku šanci živit i nadále naděje na záchranu v nejvyšší soutěži. Případná výhra Votroků by zase znamenala téměř jistou účast i v příštím ročníku ligy.

Utkání mělo od začátku spád a hrálo se útočně na obě strany. Domácí zahrozili v první desetiminutovce hned dvakrát Holešem. Ten nejprve nebezpečně pálil v 5. minutě po nahrávce Šislera, ale jeho pokus skončil v boční síti. Za dalších pět minut nádherně podnikl ten samý hráč nádherný průnik po pravé straně, přešel přes tři hráče a jeho nebezpečný centr hostující brankař Baranek s námahou vytěsnil do bezpečí. Bohužel pro Hradec chvíli na to udeřilo na pravé straně. Souboj hostujícího Greguše s Hochmeisterem v pokutovém území posoudil rozhodčí jako faul a sám poškozený nařízený pokutový kop proměnil - 1:0. Hradec ovšem nesložil zbraně a bojoval dál. Jeho útočnou aktivitu však velmi často brzdil hvizd rozhodčího, který svými nepřesnými výroky přiváděl k zoufalství hráče i diváky. A když už domácí v 26. minutě míč za Barankova záda dostali, byl jim odmáván ofsajd. Bohužel to byla na dlouho jedna z posledních akcí, která zvedla diváky ze sedadel. Baník, vědom si svého vedení, se zatáhl do obrany a Votroci si najednou nevěděli rady s dobře organizovanou hrou hostů. A pokud se dostali na dostřel Barankovy branky, tak nebyli schopni efektivně zakončit. Střela Dvořáka ze 40. minuty mířila vedle a pěkný centr Holeše sebral Černému z hlavy Baranek. První poločas tak skončil vítězstvím Baniku.
Druhé dějství začalo pořádně zostra a to především díky Baníku. Hosté si během první pětiminutovky vytvořili solidní tlak, zahrávali dva rohy a ještě navíc po rychlém průniku z pravé strany nebezpečně centroval Fantiš a jeho míč se kutálel jen pár decimetrů od brankové čáry nikým nepovšimnut. Votroci se dostali ke slovu v 50. minutě, Černý však neměl na zakončení dost klidu. V 57. minutě se nádhernou střelou prezentoval Šisler, ale Baranek jeho pumelici zlikvidoval. O další tři minuty mohl skórovat po pěkné souhře Štěpána a Janouška hlavou Plašil, ale jeho pokus mířil vedle. A zahazování šancí pokračovalo: 62. minuta Dvořák z rychlého brejku míří nad, 69. minuta - Baranek vytěsňuje míč  po hlavčce hradeckých hráčů nad břevno. Pak bohužel domácím došly síly a bylo po fotbale. Baník zahrozil do  konce utkání jen jednou, když Greguš pálil zostra, ale Koubek byl připraven. Podprůměrnému závěru nemalou měrou přispěl i rozhodčí Adámek, který pokračoval ve špatných výkonech z prvního poločasu. Do konce utkání už žádná branka nepadla a Hradec Králové prohrál s Baníkem Ostrava 0:1.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
9.4.2012 12:07
diviš  (Nováček +9)
Hradec podlehl Baníku
Vůbec bych se nedivil,kdyby Hradec zápas "prodal".
Vzhledem k posledním výkonům,ale na to neměl a prohlál sportovně.Hlavně ,aby se dokázal vůbec zachránit.Je to vlastně pořád stejné a to sleduji fotbal v HK 60 let.Rok dva dobře potom 5 bída!
Hradec by potřeboval fotbalový stadion s kapacitou 8- 10.000.diváků ,který by mu vytvořil domácí prostředí.To by jistě pomohlo i k lepším výkonům.Pohár mistrů by mohl případně odehrát na Spartě!!!Jenom stadionem to však není!!!! Ten megalomanský projekt v Malšovicích je naprostý nesmysl.Tady nejde o fotbal ,ale o kšeft.Vrazit tolik peněz do stadionu bez opravdu silného sponzora a hrát na něm čas od času případně 2 ligu????Aby to za čas nedopadlo jako v Pardubicích!!!!
Zdar FC HK

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme