Hradec podá žalobu na ČOI

Hradecký magistrát se možná bude soudit s Českou obchodní inspekcí. Může za to nedávné rozhodnutí inspekce udělit Dopravnímu podniku města Hradec Králové pokutu 25 tisíc korun za poskytování slevy na jízdné v MHD pouze seniorům z některých regionů.
Podle ČOI je poskytování slev důchodcům pouze z vybraných lokalit (Hradec Králové, Pardubice a některé přilehlé obce) diskriminací skupiny obyvatel. "Aby mimohradečtí obyvatelé získali slevu, museli by se přestěhovat do Hradce. To je ale hrubý zásah do jejich práv," uvedl již ředitel hradecké pobočky České obchodní inspekce Karel Nohejl. Podle náměstka primátora Otakara Divíška připravuje dopravní podnik správní žalobu na ČOI, protože její rozhodnutí považuje za nezákonné. "Inspekci taková pravomoc nepřísluší," dodal. Rada města však prozatím rozhodla, že dočasně vyřadí z nařízení o cenách v městské hromadné dopravě pasáž o trvalém bydlišti. V současné době tak senioři z celé republiky mají stejné možnosti slevy, jako dříve obyvatelé Hradce Králové a vybraných obcí.
Další postup bude Hradec Králové řešit ve spolupráci s Pardubicemi, kde slevy pro seniory tamní dopravní podnik zatím stále poskytuje. Mezi oběma východočeskými metropolemi platí dohody, že lidé mohou jezdit na hradeckou jízdenku v Pardubicích a naopak.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme