Hradec po slabém výkonu podlehl Slávii 0:1

| autor:

Fotbalisté Hradce Králové v rámci 29. kola fotbalové Synot ligy hostili v sobotu navečer pražskou Slávii. Šlo o poslední vystoupení Votroků v této prvoligové sezóně před jejich sestupem. Ani ligová derniéra, příznivé počasí či tradiční soupeř zvučného jména však do ochozů nepřilákal příliš mnoho diváků. Oběma soupeřům už o nic nešlo a tak bylo otázkou, zda bude k vidění pohledná hra nezatížená sestupovými obavami, a nebo naopak nudná podívaná bez špetky motivace.

Odpověď na tuto otázku dostali diváci poměrně brzy. Od úvodního hvizdu oba týmy předváděly nudný nezáživný fotbal, přičemž Hradec byl v této činnosti o trochu lepší. Slávie se aspoň trochu snažila útočit a měla více ze hry, ovšem nesouhra hráčů v útoku znamenala velmi často ofsajd, který zastavil rozvíjející se šance sešívaných včetně neuznaného gólu.
Votroci za první půlhodinu nakoukli na polovinu hostů jen několikrát a to hodně opatrně. První střelu směrem k bráně vypálil až po půlhodině Halilovič, ovšem jeho pokus byl značně nepřesný. Druhý moment, kdy bylo domácí vidět, byl v 39. minutě. Čermák ovšem motal míč na malém vápně tak dlouho, až ho obrana Pražanů vytlačila z dostřelu. Poločasová přestávka tak byla vysvobozením pro oba týmy, které měly v šatně možnost přemýšlet nad tím, co udělat lépe.

Pauza vyloženě prospěla hostujícímu týmu. Slávisté od začátku poločasu byli aktivnější a nebezpečně útočili a již v 52. minutě se mohli radovat. Na Dostálův míč za hradeckou obrannou linii si naběhl Škoda a Kuciakovi v hradecké brance ukázal, proč patří mezi nejlepší střelce letošního ročníku Synot ligy - 0:1.
Hradec se sice po inkasované brance snažil o útočnou hru, ale značně improvizovaná sestava, ve které chyběla řada stabilních hráčů, prostě neměla dostatečnou kvalitu na to, aby rychle a nekomplikovaně přešla do útoku. Sešívaní hráli aktivně a většinu útočných akcí domácího týmu dokázali likvidovat již v zárodku, dostatečně daleko od Berkovcovy branky. Jednou z mála výjimek byl Schwarzův střelecký pokus v 64. minutě, u kterého musel hostující brankař vynaložit hodně úsilí, aby ho vytěsnil mimo tyče. To však bylo ze strany Hradce prakticky všechno. Naopak Slávie byla útočnější a míč měla častěji pod kontrolou. A kontrolu nad hrou měla Slávie prakticky až do konce zápasu. Votroci se už na nic nezmohli a po svém jednoznačně nejhorším výkonu za poslední dobu, který by stěží stačil na druhou ligu, zaslouženě prohráli se Slávií 0:1.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme