Hradec po dramatu přehrál Ústí 3:2

V 18. kole druhé fotbalové ligy přivítal třetí Hradec Králové ve šlágru kola vedoucí Ústí nad Labem. Ve hře bylo hodně, protože je velmi pravděpodobné, že o dvě postupová místa se poperou tři celky. Kromě Hradce Králové a Ústí je třetím adeptem na první ligu Zlín. Případná bodová ztráta na domácím hřišti by Votrokům cestu za postupem výrazně zkomplikova. Domácí však po dramatickém průběhu zvítězili 3:2 a nenechali domácí nedobytnou tvrz po výborném podzimu padnout ani první jarní zápas.

Střetnutí začalo opatrně a úvodní čtvrthodinu se na hřišti nic vážného nestalo. S přibývajícím časem ovšem černobílí získávali převahu a od 20. minuty nepustili na dlouhý čas Ústí prakticky na svoji polovinu. Bohužel jejich tlak ukončil ve 28. minutě ojedinělý výpad hostů, při kterém fauloval ve velkém vápně Hochmeister a hosté kopali penaltu. Tu s přehledem proměnil Valenta - 0:1. Odpověď však přišla hned obratem. Pilař zprava nacentroval do vápna a Černý v obtížné pozici hlavou vyrovnal - 1:1. Za tohoto stavu se šlo i do kabin.
Vstup do druhého poločasu vyšel Hradci na výbornou. Ve 47. minutě rozehrával Rezek přímý kop. Jeho dlouhý centr se snesl až do vápna, kde ze skrumáže skóroval Pilař 2:1. Bohužel v 63. minutě bylo opět srovnáno. Martykán vyslal z 20 metrů spíše propagační střelu na hradeckou branku. Těsně před Lindrem míč "zaplaval" a hradecký gólman ho stihnul pouze tečovat na tyč, od které se odrazil do sítě - 2:2. Votroci se však nevzdali a systématicky útočili na branku hostů. Po jednom ze závarů se v 78. minutě se dostal míč na malém vápně k Pilařovi, který prostřelil hostující brankáře potřetí - 3:2. Hradec si vedení tentokrát už dokázal ohlídat a utkání dovedl do vítězného konce. V tabulce mu patří třetí místo, ale s minimálním bodovým odstupem na první dvě místa.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme