Hradec po dobrém výkonu v druhé půli porazil Zlín 2:0

14. kolo Fotbalové národní ligy proti sobě svedlo pod malšovickými "lízátky" Hradec Králové a Zlín. Votrokům se v minulém kole nedařilo a po dlouhé době prohráli - překvapivě na půdě předposledního celku Bohemians. Nešťastnou branku dostali těsně před koncem a proto chtěli na smolný zápas zapomenout. Papírově Zlín neměl být těžký soupeř, protože letos se mu příliš nedaří a je namočen do sestupových vod. Jenomže právě proto potřebuje body jako sůl a dalo se očekávat, že nedá svoji kůži lacino.

Votroci se do hostujícího celku opřeli zostra a už ve třetí minutě měli velkou příležitost, když Zelený vystihnul rozehrávku Zlína, přespurtoval polovinu hřiště, ale zcela volnému Vaněčkovi nebyl schopen přesně přihrát. Z následného rohu pálil po nepřesném odkopu zlínské obrany Pillár, ale jeho nepříliš tvrdý pokus hostující brankař Dostál zlikvidoval.

Jenomže ani hosté nebyli bez šance. V 9. minutě zahrávali dva rohové kopy, ze kterých dvakrát nebezpečně pálili na hradeckou branku a nebýt výborného zákroku hradeckého gólmana Lindra, tak by míč jistě skončil v síti. To byla sice ze strany Zlína za první půlhodinu jedna z mála akcí, při které jeho hráči bezprostředně zahrozili, nicméně ani domácí na druhé straně neměli dlouho žádnou příležitost. Hostující celek hrál hodně vysunutý a domácí hráči se za jeho obranný val dostávali jen sporadicky. Hra tak probíhala především ve středu hřiště a nutno podotknout, že nešlo zrovna o pěknou podívanou. O co více nepřesností, o to méně nápadů a momentů překvapení bylo na hřišti k vidění. Z ochozů se stále častěji ozýval pískot, příležitostí k potlesku bylo minimum. Kuriozně největší šancí domácího celku za první poločas tak byl dlouhý nákop z přímého kopu na Dostála. Před hostujícím brankářem míč dvakrát nechtěně tečovali dva hráči v černobílém dresu a ten se štěstím vyrazil míč nad branku.

Obrat přišel po hodině hry

Druhý poločas bohužel kvalitou předváděné hry navázal na první dějství. Votroci sice dokázali Zlín zatlačit k jeho brance, ovšem zakončení bylo i nadále tristní. V 51. minutě Pillár z hranice velkého vápna pálil vysoko nad a o dvě minuty později Vaněček v malém vápně kličkoval a kličkoval, až z toho nebyla žádná kloudná střela. Hradci nebylo možno upřít snahu, ale jen snaha na překonání Zlína nestačila. K tomu byl potřeba i důraz před hostující brankou a to Votroci předvedli v 58. minutě. Kulič rozehrál precizně přímý kop, přes těla hostujících obránců se prodral na malé vápno Pillár a hlavou zavěsil - 1:0. A neuběhly ani tři minuty a domácí vedli o dvě branky. Po levé straně utekl hostující obraně Zelený, nikým neatakován poslal lahůdkový centr přes celé vápno na Vaněčka a ten z voleje propálil Dostála - 2:0.

Hradecký ostrostřelec se mohl prosadit i v 67. minutě, kdy se protáhl přes dvojci hostujících obránců, ale zlínský brankař tentokrát dokázal se štěstím odvrátit míč na roh. Jihomoravané se přesto nevzdávali, v 69. předvedl pěkné sólo Polách, jeho kličkovanou zastavil až Lindr na malém vápně. O minutu později na druhé straně v jasné příležitosti selhal Shejbal, Dostál ho v jasné příležitosti vychytal. Jestliže se dlouho na hřišti nic nedělo, tak závěrečná půlhodina utkání přinesla vše, co k fotbalu patří. Zápas měl spád, o zajímavé okamžiky na obou stranách nebyla nouze a pískot v ochozech vystřídal potlesk a skandování. Parádní střelu předvedl v 85. minutě střídající Dvořák, skončila však na břevně. O dvě minuty později vyslal ten samý hráč do brejku Shejbala, ale ten se nabízené šance zalekl a nechal se vytlačit z dobré střelecké pozice.

Třetí branky v síti Zlína se už domácí fanoušci nedočkali, přesto museli být s výsledkem a také s předvedenou hrou v závěrečné půlhodině spokojeni. Hradec Králové porazil Zlín 2:0 a i nadále drží první příčku v druholigové tabulce.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme