Hradec po dobrém výkonu přehrál Duklu 2:0

Fotbalisté Hradce Králové hostili v 6. kole II. fotbalové ligy Duklu Praha. Soupeř zvučného jména je ve druhé lize papírovým nováčkem, ale kostru týmu tvoří hráči Jakubčovic, které v loňském roce patřily k předním celkům soutěže a letos licenci prodaly Dukle.
Za pěkného počasí začali na Všesportovním stadionu v Malšovicích domácí zostra a během první čtvrthodiny pořádně zatlačili Duklu na jejich polovinu. Urostlí zadáci soupeře však důsledně bránili a postupně stereotypní rozehrávky Votroků na pravou stranu na Šmerdu či Rezka nebo středem na zabíhajícího Svobodu začali pokrývat. Naopak dokázali založit i několik šancí, které však nedokázali dotáhnout do konce. První poločas tak po svižném začátku skončil bez branek a hrou ve středu hřiště, která příliš nenadchla.
Druhý poločas měl podobný začátek jako ten první. Votroci vstoupili do utkání bojovně. Narozdíl od první půle se však dokázali i prosadi. Již ve 47. minutě poslal Karal do běhu Vodehnala a ten z levé strany bombou k tyči propálil hostujícího gólmana Radu - 1:0. Rychlá branka domácí hráče nabudila a diváci tak mohli v následujících minutách tleskat plejádě útočných akcí, které často měly velmi blízko ke změně skóre. Centry agilního Rezka však hostující obránci včas pokryli a Svobodovy pokusy o brejk často končily ofsajdem nebo je hradecký útočník nestihl dotáhnout do konce. Ke slovu se však dostávali i hosté, jejich střely z hranice velkého vápna však Podhajského v hradecké brance nevylekaly. Svižná podívaná, které přihlíželo více než 2000 diváků, dostala další náboj v 72. minutě. Na velkém vápně šikovně trefil míč střídající Munster a bylo rozhodnuto - 2:0. Dukla se sice v závěru snažila ještě o zvrat v utkání několikanásobným střídáním, ale rozjetý Hradec ji už k ničemu nepustil. Naopak třetí branku domácích měl na kopačce dobře hrající Černý, který se pěkně uvolnil ve středu hřiště, napřáhl a z 20 metrů orazítkoval břevno Radovy branky. Ten samý hráč pak při rychlém protiútoku nahrál volnému Šmerdovi, ale ten trefil jen hostujícího obránce. Zápas se dohrával v útočném duchu, ale žádná další branka už nepadla. Hradec Králové zasloužene porazil Duklu 2:0 a drží úzký kontakt s celky na špici druholigové tabulky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme