Hradec po divokém přestřelce remízoval s Varnsdorfem 4:4

Hradečtí fotbalisté s Varnsdorfem jen remízovali
Hradečtí fotbalisté s Varnsdorfem jen remízovali | autor: hradeckralove.cz

V dohrávce 7. kola Fotbalové národní ligy přivítal FC Hradec Králové celek Varnsdorfu. V řádném hracím termínu se utkání neodehrálo kvůli zdravotním komplikacím v hradeckém týmu. Dnešní náhradní termín podpořený sychravým počasím nebyl pro fanoušky příliš atraktivní a do ochozů jich zavítalo jen 750. Ti, kteří přišli, se těšili, že uvidí jasné vítězství domácího celku, protože Varnsdorfu se letos vůbec nedaří a před dnešním zápasem byl poslední.

Vstup do zápasu však domácím vůbec nevyšel. Hosté od úvodního hvizdu měli míč pod kontrolou a jejich počáteční nápor vyvrcholil vedoucí brankou. Po útoku z levé strany nacentroval Juroška Zbrožek ve skluzu v pohodě poslal míč za Ottmarova záda - 0:1.
Na obhajobu Votroků nutno podotknout, že tato branka je pořádně nažhavila a od té chvíle byl na hřišti prakticky jen jeden celek. Hradečtí uzavřeli Varnsdorf na jeho polovině a trpělivě dobývali hostující branku. To se jim dlouho nedařilo a to částečně díky pozorné obraně hostů a částečně kvůli řadě nepřesností. Nakonec se zadařilo v 23. minutě. Po útoku z levé strany se k odražené střele dostal na malém vápně Pázler a poslal míč do sítě - 1:1.

Netrvalo dlouho a domácí vedli. Ve 29. minutě se tentokrát dostal z pravé strany do vápna opět Pázler a střelou z úhlu podél brankáře Porcala poslal Hradec do vedení - 2:1.

A to ještě do konce poločasu nebylo vše. Běžela 37. minuta a Pázler dosáhl na hattrick. Tentokrát si vybral střed hřiště - po kolmici od Holeše se na hranici obtočil okolo hostujícího obránce a poslal míč do sítě potřetí - 3:1. Hosté ze severu Čech byli zralí na ručník. Pázler do konce ale Porcala nepřekvapil a Černého střelecký pokus šel těsně vedle.
Hosté se ovšem v závěru poločasu vzpamatovali a vykřesali do konce první půle naději. Kontaktní gól ve 42. minutě vsítil po centru z levé strany Juroška - 3:2.

To, co se dělo na začátku druhého poločasu, lze označit jako ofenzivní smršť a zmar zároveň. Během úvodních pěti minut si Hradec vypracoval pět gólových šancí a pětkrát pohořel. Pázler se dvakrát řítil sám na Porcala a jednou pálil po přihrávce Černého. Ale marně. Neujaly se ani dva střelecké pokusy Vlkanovy, které zblokovala obrana respektive tyč. Proto musela působit jako šok situace v 54. minutě. Hosté zahrávali přímý kop z 25 metrů. Filip vyslal přízemní střelu na branku, ta prošla přes zeď a po teči ve skrumáži hráčů skončila v síti - 3:3.
Varnsdorf dal v dosavadních osmi zápasech druhé ligy 4 branky, v Hradci dokázal za necelou hodinu vstřelit tři a chvilku na to přidal čtvrtou. V 63. minutě totiž domácí obrana neuhlídala ve vápně Jurču a ten střelou z úhlu propálil Ottmara - 3:4. A to se Varnsdorfu ještě podařilo v 61. minutě vyfaulovat hradeckého Mareše, který po průniku hostujícího útočníka zatáhnul těsně před vápnem za "záchrannou brzdu" v podobě nedovoleného zákroku a viděl červenou kartu.

Domácí celek se pokusil ještě vzepřít nepříznivému průběhu utkání a vsadil vše na útok. Na hřiště i přes absenci jednoho hráče v obraně přišel další útočník Vaněček. Hradec si rychle vytvořil převahu, ale vstřelit branku se nedařilo, naopak okénka v obraně dávala Severočechům dost příležitostí k útoku. Navíc díky nastavenému tempu Votrokům začaly ubývat síly. I tak se jim podařilo vyrovnat. V 79. minutě podrazil ve vápně Durdevič pronikajícího Vaněčka a nařízenou penaltu proměnil Súkenník 4:4.

Závěr zápasu byl ještě velmi rušný. Hosté vycítili příležitost a začali nebezpečně tlačit. Hradec tak musel bránit a spoléhat jen na brejky. Jeden takový měl v  88. minutě Malínský, který prošel přes tři hráče a mířil sám na hostující bránu. Zezadu byl však neštrně faulován Geisslerem a počet hráčů na hřišti se srovnal. Do konce zápasu už další branka nepadla a utkání tak po divokém průběhu končí zaslouženou remízou 4:4.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme