Hradec po boji nestačil na vedoucí Zlín a prohrál 0:2

| autor:

V 8. kole první fotbalové ligy se představil Hradec Králové naposledy ve svém mladoboleslavském azylu před svým návratem na Všesportovní stadion. Loučení to bylo víc než atraktivní. Votroci hostili celek Zlína. "Ševci" totiž letos patří mezi největší překvapení ligy, kterou po sedmi kolech vedli i před takovými kluby jako Sparta či Plzeň. Ovšem ani Votroci si v letošním ročníku zatím nevedou vůbec špatně, před sobotním zápasem byli pátí. V minulém kole Hradec remízoval po dobrém výkonu v Brně, Zlín doma uhrál bod se Spartou. Spolu s Letenskými Zlínští jako jediné dva týmy zatím ještě v letošním ročníku neprohráli.

Do zápasu měli lepší vstup hosté ze Zlína. Od úvodních minut měli míč častěji na svých kopačkách a během úvodní pětiminutovky vyslali na Ottmara v hradecké brance hned tři nebezpečné střelecké pokusy, které hradecký gólman dokázal zlikvidovat. Votroci se dostali do první vážnější příležitosti až v 8. minutě, kdy po signálu po rohovém kopu zakončoval střelou nad Dostálovu branku Holeš.
Kvalita hry začala postupně upadat, odehrávala se především ve středu hřiště a byla narušována řadou nepřesností. Tento průběh ovšem trochu více svědčil Hradci, který se dostal do hry a díky sérii rohových kopů i do šancí. Jenomže dvě velké příležitosti Trubače zůstaly nevyužity. Útočná snaha Hradce ovšem znamenala i otevření obrany a toho hosté dokázali využít. První rychlý brejk ještě dokázal Ottmar spolu s přispěním břevna zlikvidovat, na druhý brejk v 36. minutě už ale nestačil. Zlínský Kopečný zatáhla po pravé straně, dokázal odcentrovat a po sérii odrazů a nepřesností se míč dostal k Diopovi a ten z hranice malého vápna dopravil míč za bezmocného Ottmara - 0:1.

Druhý poločas podle očekávání začali aktivnějí hradečtí hráči, jejich snaha o vyrovnání byla patrná a pravdou  je, že během první čtvrhodiny si vytvořili hned tři příležitosti, ze kterých mohla vyrovnávací branka padnout, jenomže Pázler a Žondra se ve vápně neprosadili a Janouškova střela z 60. minuty mířila těsně vedle tyče. Hosté se dostali do vážnější příležitosti až v 64. minutě, ale o to nebezpečněji - Harbova střela do šibenice měla gólové parametry. Ottmar se však vytáhl a míč vytěsnil na roh.

S blížícím se koncem střetnutí se tlak Hradce začal stupňovat, ale Zlín bránil pozorně. Pázler se sice ve dvou případech dostal za hostující obránce, ale jeho přistrčení špičkou vždy skončilo mimo branku. Poslední pětiminutovku vsadil Hradec vše na jednu kartu a risk bohužel nevyšel. Po nevydařeném útoku přešel Zlín do protiútoku a střídající Vukadinovič v 89. minutě podél Ottmara upravil konečný stav utkání Hradec Králové - Zlín na 0:2.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme