Hradec plánuje zateplení škol

Hradecká radnice se rozhodla opravit budovy škol ve městě. Rekonstrukce se bude týkat zateplení fasád, výměny oken a oprav střech.
Energetický audit prokázal, že z devatenácti základních škol vyhovuje podmínkám pouze Základní škola Jiráskovo náměstí. „Hrubý odhad nákladů na opravy je 300 miliónů korun. Z operačních programů Evropské unie je dosažitelných asi 85 procent finančních prostředků,“ sdělil ekonomický náměstek hradeckého primátora Boris Herman. Záměr radnice již odsouhlasilo městské zastupitelstvo. Bude zpracována digitalizace škol a následně projekt. Příprava potřebných dokumentů potrvá asi jeden rok. „Budeme se snažit opravit budovy co nejdříve a v maximálním rozsahu. Pokud nezískáme finance z fondů EU, opravy se prodraží,“ řekl Boris Herman.
Radnice ještě nespočítala výši úspor energií. Jen v případě nových oken by se jednalo asi o 40 procent. Celkem se na území města nachází 50 školních objektů. „Z bezpečnostních důvodů budou mít budovy barevné fasády, což je výhodné pro řidiče,“ uvedl náměstek primátora pro školství Martin Soukup. Ukázkou je Základní škola Úprkova.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme