Hradec plánuje investice za 4 miliardy

Investice v Hradci Králové by mohly během následujících šesti let přesáhnout čtyři miliardy korun. Více než polovinu peněz chce Hradec získat z fondů Evropské unie. Akce vycházejí z Integrovaného plánu rozvoje města (IPRM).

Je připraveno 33 projektů  a z toho zhruba polovina zahrnuje další partnery. „Jde například o Výzkumné a výukové centrum lékařské a farmaceutické fakulty či univerzitní kampus UHK,“ sdělil manažer IPRM Václav Hartman. První etapa realizace projektů začne již v letošním roce. Jak uvedl Václav Hartman, Hradec chce investovat do rekonstrukce hradeb, domu U Špuláků či bývalého Vertexu, kde vznikne Centrum celoživotního vzdělávání. Další projekty mají postupně následovat a poslední etapa bude dokončena  v roce 2015. Plánují se opravy Velkého náměstí a Bílé věže. Počítá se také s rekonstrukcí sportovního areálu Bavlna. „Vznikne zde fotbalové  hřiště pro 500 diváků a další tréninkové hřiště. Je to pro starší a mladší fotbalový dorost,“ uvedl náměstek primátora Boris Herman.
Magistrátu bude pomáhat s koordinací projektů, na které žádá dotace z evropských zdrojů,  hradecká firma Centrum evropského projektování a.s. „Ta vyhrála řádnou soutěž,“ dodal Hartman.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
30.1.2009 06:22
Honza (neregistrovaný)
Look´s nice...ale jde o to jak to pujde podle planu...ale kdyz to vse stihnou, tak to jenom dobre, ale zadny obdiv....
30.1.2009 06:42
Diviš (neregistrovaný)
Areál Vertexu a Trioly by se měl zbourat a postavit tam něco zcela nového.V centru města by to bylo vhodnější než upravovat stávající staré budovy.Budou to vyhozené peníze a z hlediska architektury paskvil.Stejně tak postupovat i u budovy vedle nově vznikajicích parkovacích garáží
směrem k podchodu.Celý tento prostor ve středu města by měl být řešen architektonicky jako celek a ne jako slepenec.Škoda,že nedopadl plán rekonstrukce Hořické ulice.Od Skleněné veže až po tržnici řada kůlniček -ostuda!
30.1.2009 14:26
Bjorken (neregistrovaný)
Souhlasím. Akorát nevím, kde je ta tržnice? Jinak bych taky krom asi dvou tří baráků Hořickou vyboural a postavil moderní pěkné bloky domů a taky bych udělal průchod skrz Hořickou k Tescu. Dodnes nějak nechápu ty přízemní baráčky. On existoval nějaký plán na výstavbu zde? A je možného někde dohledat? Dik.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme