Hradec opět uvítá Divadlo evropských regionů

V pátek 21. června začne v Hradci Králové 16. ročník festivalu Divadlo evropských regionů. Pestrá nabídka různých divadelních žánrů bude k vidění až do konce června. Festival nabídne také Open Air Program a nebudou chybět ani doprovodné akce.

"Festival přinese mimořádnou kvalitu. Zúčastní se ho zhruba 200 souborů z patnácti evropských zemí a další hostě třeba i z Afriky," řekl ředitel   Klicperova divadla Ladislav Zeman. Během toho ročníku se divákům představí ze současné domácí divadelní scény například Divadlo Husa na provázku s unikátním projektem Perverze v Čechách v režii Vladimíra Morávka, Divadlo Petra Bezruče uvede crazy komedii Limonáda, Městské divadlo Kladno nabídne projekt Jaromír Jágr, Kladeňák a Východočeské divadlo Pardubice, ktreré zahraje Bláznovy zápisky. Z pražských divadel bude mít v Hradci svůj den Divadlo Komedie, které uvede dvě inscenace, dramatizaci povídky Johannese Urzidila Weissenstein a adaptaci Havlíčkových Petrolejových lamp. Nebude chybět ani Činoherní klub. Pozvání přijala i řada zahraničních divadelních souborů. Finské Divadlo Kuopion představí inscenaci Léto v Laponsku, ze Švýcarska přijede Teatro Dimitri s autorským projektem Spettatori, Radošinské naivné divadlo Bratislava zahraje inscenaci Mám okno.
Významnou akci i letos doprovodí Open air program, který letos pořádá  občanské sdružení Poco a poco animato.  Diváci se mohou těšit každý den na více než deset představení  pod širým nebem.  Divadelní festival doplní výstava obrazů akademického malíře Milana Chabery v galerii U Klicperů.
"Čeká nás 260  divadelních představení.  Pokud vyjde počasí očekáváme 60 tisíc diváků. Rozpočet festivalu, jehož podstatnou část tvoří tržby ze vstupného, by neměl překročit šest milionů korun," doplnil ředitel Zeman.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
7.6.2010 20:21
Hradecan (neregistrovaný)
Doufám,že do Hradce přijedou různí divadelní kritici a napíšou něco vzdělaného.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme