Hradec nedal Boleslavi a ni branku a prohrál 0:2

Mladá Boleslav dorazila do Hradce Králové k dalšímu utkání první hokejové ligy se dvěma novými posilami, obráncem Pavlem Šrekem a útočníkem Janem Fadrným, kterému se první utkání v dresu nového zaměstnavatele vydařilo na jedničku.

Hned na začátku zápasu poslal hosty do vedení a stejně tak tomu bylo i z kraje druhé dvacetiminutovky, kdy překonal Duška tvrdou střelou z kruhů. Hradec se snažil o snížení co mohl, ale když už Přikryla překonal, radost domácím překazilo břevno středočeské svatyně. Stejně tomu bylo i ve třetí třetině, tentokrát zastavila puk z hole domácích Přikrylova spojnice a tak Hradec prohrál i přes velikou snahu o zkorigování s Mladou Boleslaví 0:2.

Ladislav Kolda (hlavní trenér Hradce Králové)
Do utkání jsme chtěli vstoupit úplně jinak, bohužel se nám to nepovedlo. Inkasovali jsme rychle branku, pak na nás byla vidět nervozita. Můžeme litovat určitě neproměněného trestného střílení, na začátku druhé třetiny se opakovalo to samé z té první. Na domácím hřišti to byly pro mančaft poměrně dost veliké rány pro psychiku, což bylo i vidět. Nesehráli jsme dobře ani přesilové hry, v závěru jsme měli možnost hrát i pět na tři, nedokázali jsme si však skoro ani přihrát, nebo jsme zbytečně moc chvátali se střelbou a Boleslav se dokázala poměrně bez problémů ubránit. I když jsme nějaký tlak i šance měli, bohužel nám to tam nespadlo.

Petr Haken (asistent trenéra Ml. Boleslavi)
Na východ Čech jsme jeli s cílem bodovat a také se snahou odčinit domácí ztrátu s Havířovem. Od začátku bylo vidět, jak moc hráči chtějí dosáhnout na vítězství. Plnili přesně to, co jsme si v kabině řekli. Dobře jsme se pohybovali a vycházela nám i souhra. Hlavně nám ale pomohl první gól, kdy jsme vlastně v samém úvodu získali vedení 1:0. Domnívám se, že právě tento okamžik hodně ovlivnil celý zápas. Začátek druhé třetiny byl stejný. Opět se nám podařilo vstřelit rychlou branku. Honza Fadrný naskočil do prvního zápasu v boleslavském dresu a pomohl tak, jak jen nejlépe mohl. Také jsme dobře bránili, i když Hradec dokázal zazlobit v našem obranném pásmu. Musím rovněž vyzdvihnout brankáře Přikryla. Udržel čisté konto, mužstvo podržel. Pomáhali mu i obránci. Pavel Šrek představoval v zadních řadách obrovskou jistotu. Má výbornou rozehrávku a dokáže naší obranu zklidnit.

Branky a asistence:
2. Fadrný (Vrbata), 21. Fadrný (Vrbata) Vyloučení: 7:9, navíc Kubinčák MBL a Cetkovský, Přeučil oba HK 10 min. OT. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Střely: 44:27. Rozhodčí: Polák - Klouda, Křivohlavý. Diváků: 1040.

Hr.Králové: Dušek (Koustký) - Kolafa, Linhart, Suchý Petr, Vágner, Černý, Hendrich, Mocek, Šeda - Fořt, Roubík, Cetkovský - Valko, Koudelka, Vondráček - Havíra, Přeučil, Suchý Pavel - Volráb, Domin, Potůček.

Ml.Boleslav: Přikryl (Hynek) - Jelínek, Toužimský, Morava, Šrek, Klimeš, Horák, Staněk, Braniš - Fadrný, Kratěna, Vrbata - Kadlec, Hradecký, Nedorost - Kubinčák, Musil, Nouza - Metlička, Krupka, Jaroš.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme