Hradec má to nejhorší za sebou, hladiny řek klesají

Soutok Labe a Orlice, voda již klesá
Soutok Labe a Orlice, voda již klesá | autor: magistrát Hradec Králové

Povodňová vlna, která v průběhu pondělí prošla Hradcem Králové, už odeznívá. Podle všeho nenapáchala ve městě žádné větší škody. Hladiny Labe i Orlice již klesají. Orlice kulminovala v dopoledních hodinách, Labe odpoledne. Soutok obou řek ve večerních hodinách dosahoval již jen 2. povodňový stupeň.

Jak uvedl náměstek primátorky Lukáš Řádek, záchranné složky i nadále zůstávají v pohotovosti. "Preventivně připravené pytle s pískem stále držíme v okolí Fakultní nemocnice Hradec Králové," uvedl náměstek.
K rozlivu Orlice došlo v chatových osadách ve Svinarech. Dobrovolní hasiči ve spolupráci s technickými službami města ještě před kulminací zásobili obyvatele osad pytli s pískem. "V osadě Dubina voda atakovala hráz, ale díky stovkám pytlů s pískem se podařilo zabránit významnému rozlivu," upřesnil Řádek.
V případě intenzivních srážek se situace může zhoršit. Povodňové hlídky městské policie tak pokračují v monitoringu kritických oblastí, zejména v lokalitách, jako je soutok Labe a Orlice, okolí Fakultní nemocnice a oblasti svinarských osad. Celkem třicet strážníků bylo připraveno zasáhnout v průběhu krizového víkendu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme