Hradec má nový útulek pro opuštěná zvířata

Nový útulek pro opuštěná zvířata začne fungovat již tento měsíc v Hradci Králové. Zařízení, které město vybudovalo v blízkosti Lesního hřbitova, má zhruba dvojnásobnou kapacitu než stávající útulek. Náklady na jeho zřízení překročily přes dvacet milionů korun.

Hlavním důvodem, který vedl město k výstavbě nového útulku, bylo vrácení venkovních prostor dosud provozovaného zařízení restituentům. Nevyhovující byla také jeho kapacita. „Snažili jsme se s majitelem dohodnout o odkoupení pozemku nebo o jeho dlouhodobém pronájmu. Nedošlo ke shodě, protože v okolí je bytová výstavba a psi svým štěkotem rušili místní obyvatele. Tak jsme se rozhodli postavit útulek nový,“ uvedl primátor Otakar Divíšek. Dvousměnný provoz nového útulku budou zajišťovat Technické služby Hradec Králové. „Na provoz  dostanou finanční příspěvek, neboť ze zákona je povinnost města, postarat se o zatoulaná zvířata,“dodal Divíšek. Zařízení se skládá ze dvou propojených budov a má k dispozici 72 stájí. Osm z nich je určeno pro zvířata v karanténě.
Útulek pro opuštěná zvířata má Hradec od roku 1992. Město si tehdy pronajalo prostory v bývalé veterinární nemocnici od Státního veterinárního ústavu ve Věkoších.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme