Hradec má nové holobyty

Čtyři byty se základním vybavením, tak zvané holobyty, zřídilo město Hradec Králové v Honkově ulici v Kuklenách. Využity budou jako náhradní ubytování při soudních výpovědích.

Město v současné době eviduje celkem 807 dlužníků na nájemném, z toho 673 dluží více než 1000 korun. "S nájemníkem se snažíme domluvit na splátkovém kalendáři, pokud se to nepodaří, dáme případ k soudu,“ řekl Ján Račák z bytového odboru.
Část objektu v Honkově ulici byla zrekonstruována za 400 000 korun, a tak se z bytů čtvrté kategorie staly během května a června letošního roku místnosti s kovovými okenicemi, betonovou podlahou, zabudovanou potravinovou skříní, kamny na tuhá paliva a společným sociálním zařízením. Jeden s bytů má dvě místnosti se 16 m2, ostatní pouze jednu.
O zbudování dalších holobytů se uvažuje již v příštím roce, město také počítá s otevřením řízené ubytovny v Kuklenách s 18 ubytovacími jednotkami, kam by se mohli vystěhovat již koncem roku 2006 další neplatiči.  

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme