Štítky: | Magistrát | město | web | Zlatý erb |

Hradec má nejlepší webové stránky mezi městy v kraji

Hradec má nejlepší web v kraji.
Hradec má nejlepší web v kraji. | autor: hradeckralove.cz

Hradec Králové má nejlepší webové stránky z měst v Královéhradeckém kraji. Alespoň to dokazuje vítězství v krajském kole soutěže Zlatý erb. Nový web má pár měsíců a porotu zaujal přehledným a moderním tříděním informací pomocí "dlaždic". V kategorii obcí se na prvním místě umístily Lovčice. Cena za nejlepší elektronickou službu míří do Rtyně v Podkrkonoší.

V kategorii měst bylo dost těsno. První pětici dělily jen minimální bodové rozdíly. Vítězem se stal Hradec Králové, jehož web moderním a praktickým způsobem pomocí „dlaždic“ třídí a strukturuje informace tak, aby se uživatel stránek mohl pohodlně a intuitivně dostat k tomu, co potřebuje. Pomyslné stříbro patří Rychnovu nad Kněžnou a bronz získal Jičín. Celkem se do této kategorie přihlásilo deset měst.

V kategorii obcí se do soutěže o nejlepší webovou prezentaci přihlásilo 12 soutěžících, přičemž polovina z nich se o Zlatý erb letos ucházela vůbec poprvé. Porota hodnotila jednotlivé weby v několika kategoriích. V součtu nakonec nejvíce bodů získaly Lovčice, které tak potvrdily prvenství z loňského roku. Mezi druhým Měníkem a třetími Kobylicemi (obě vesnice jsou v soutěži nováčky), byly rozdíly jen v setinách bodů.

O cenu za nejlepší elektronickou službu v letošním ročníku Zlatého erbu se ucházely jen tři obce. Dobruška přihlásila svůj web, jehož prostřednictvím informuje o tématech a rozhodnutích městské rady a zastupitelstva. Nový Bydžov prezentoval webovou stránku, která shromažďuje na jednom místě informace o neziskových organizacích a jejich službách na Novobydžovsku. Prvenství však porota přiřkla Rtyni v Podkrkonoších.

Rtyňská mobilní aplikace usnadňuje a zrychluje přístup k informacím například o dění v obci, aktuálním cenám vodného a stočného či rozhodnutí vedení obce na úřední desce. Porota ocenila zejména přehlednost a funkčnost aplikace, kde si uživatelé mohou provést také samoodečet stavu vodoměru nebo nahlásit závady.

Výsledky celostátního kola budou tradičně vyhlášeny na konferenci ISSS, kterou bude Hradec Králové hostit 1. dubna 2019 v Kongresovém centru Aldis. Do jubilejního 20. ročníku soutěže se aktivně zapojily obce, města a regiony z celé ČR, poroty vybíraly ze 430 webových stránek a projektů včetně elektronických služeb. Cílem soutěže je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy a samosprávy prostřednictvím rozvoje ICT technologií a služeb, poskytovaných občanům s využitím internetu a ostatních elektronických médií a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech a obcích ČR.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Hradec má nové logo. Kolik za nový vizuální styl zaplatí?

Nová značka, nový design, ale zároveň i tradiční symboly města. To jsou hlavní změny, které přináší nový vizuální styl Hradce Králové. Město se do něj postupně převlékne na přelomu letošního a příštího roku. Do soutěže na nový vizuální styl se přihlásila stovka grafických studií…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme