Hradec má již čtvrtý Czech Point

V Hradci Králové v rámci projektu Czech Point fungují čtyři kontaktní místa, která usnadňují obyvatelům komunikaci s úřady. Minulý týden byl zprovozněn již čtvrtý Czech Point na pobočce České pošty na Slezském Předměstí.

Jak uvedla MF Dnes, Czech Point České pošty zajišťuje klientům výpis z katastru nemovitostí, z obchodního a živnostenského rejstříku. V průměru se poplatek za jednu stránku pohybuje od 50 do 80 korun.  Například výpis z katastru nemovitostí pořídí zákazník do stokoruny. Zatím zde nelze získat výpis z rejstříku trestů, což neumožňuje zákon. To by se mělo změnit během druhé poloviny tohoto roku. Všechny čtyři druhy výpisů poskytují další tři místa ve městě. Kontaktní místo plně funguje na magistrátu, kde občané získají výstup buď v papírové nebo elektronické podobě. Dále je k dispozici Regiocentrum Nový pivovar a také informační centrum v blízkosti  recepce krajského úřadu.
Projekt Czech Point funguje jeden rok a v republice slouží již 1300 kontaktních míst. V Královéhradeckém kraji se Czech Pointy nacházejí na úřadech v osmdesáti městech a obcích. Do budoucna se chystá také zpřístupnění informací o bodovém systému řidičů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme