Hradec má další nové cyklostezky

Dvě nové cyklostezky na území města Hradce Králové byly zkolaudovány v průběhu prosince. Jakmile to počasí dovolí, mohou cyklisté vyzkoušet osmisetmetrovou stezku v ulici Na Občinách. Jak uvedl tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda, stezka se stavěla od května a náklady na ni činily bezmála 4 miliony korun.
"Stezka bude sloužit nejen obyvatelům nových domů v lokalitě Plachta, ale také návštěvníkům městských lesů a lesního hřbitova," uvedl Svoboda. Dalších 400 metrů cyklostezky přibylo také u Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Cena se v úhrnu vyšplhala na dva a půl milionu korun.
V letošním roce se chystá rekonstrukce komunikace Roudničská, jejíž součástí je také vybudování stezky pro cyklisty po obou stranách cesty. Ve fázi projektové dokumentace je zpracovávána I. etapa stezky od zahrádkářské kolonie do Malšovy Lhoty a II. etapa od Stříbrného rybníka do Svinar.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme