Hradec loni hospodařil s přebytkem jeden milion korun

Loňské hospodaření stotisícového Hradce Králové skončilo přebytkem jeden milion korun, přestože původně radnice plánovala schodek 311 milionů korun. "Proti předpokladům klesly výdaje, a to běžné i investiční, a zvýšily se příjmy," řekl ekonomický náměstek hradecké radnice Alois Tuháček.
Příjmy i výdaje města loni dosáhly 1,9 miliardy korun. V příjmech si město proti plánu polepšilo zejména ve výnosu daní, který zvýšilo o více než pět procent na 993 milionů korun. Ve výdajích město ušetřilo hlavně na investicích, které proti plánu klesly o čtvrtinu na 420 milionů korun. Některé akce totiž radnice nezahájila a přesunula je do dalších let. I tak ale byly loňské investice města proti roku 2003 vyšší o 68 procent. Největší část investic, 144 milionů korun, dalo město do oprav a budování nových komunikací. Nákladem 22 milionů radnice například zcela opravila ulici Náhon v Malšovicích. Významně radnice investovala do kultury. Do opravy budovy filharmonie vložila 46 milionů korun a 22 milionů korun dala do oprav Klicperova divadla.
Letos rozpočet města počítá se schodkem 303 milionů korun při příjmech 1,53 miliardy korun a výdajích 1,83 miliardy korun. Schodek město v drtivé většině pokryje penězi ušetřenými v minulých letech.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.3.2005 07:11
jája (neregistrovaný)
radnice"ušetřila"
Takže to není až takový úspěch, jak by se podle nadpisu zdálo. Jde jen o to, že zadluženost je o malinko nižší. Při čtení nadpisu bylo divné že radnice ušetřila -ale přitom na to, ono, támhleto chybějí peníze. A vysvětlení nasnadě, už chápu - jen o malinkou menší dluh.
14.3.2005 07:11
jája (neregistrovaný)
přebytek
Přebytek není vždy zisk. Tak to v životě chodí.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme