Štítky: | Turistika |

Hradec láká turisty na speciální vizitky – má je pouze devět měst v republice

Královských věnných měst je jen devět. Zdroj: MmHK
Královských věnných měst je jen devět. Zdroj: MmHK

Patříte mezi hrdé majitele turistického deníčku a objíždíte o prázdninách hrady, zámky či jiné památky, abyste posbírali co nejvíce barevných vizitek?

Pak vám jistě udělá radost informace, že Hradec Králové vlastní nyní jednu speciální - vizitku Královských věnných měst. Pyšnit se jí může zatím jen devět míst v celé České republice. Turisté je zakoupí v informačních centrech. 

Bílá věž, Vodní elektrárna Hučák, Labyrint divadla Drak či budova Muzea východních Čech. To je jen několik z mnoha turistických vizitek, které nabízí Hradec Králové. Turistický deník se stal už téměř povinnou výbavou každého správného turisty a tak se krajské město snaží, aby nabídka barevných nálepek, které získávají pouza ta nejatraktivnější turistická místa, bylo co nejvíce.

Že jde město správným směrem a počet turistů stoupá, potvrzují i informační centra. „Meziroční nárůst v letech 2012 a 2013 návštěvnosti atraktivit na celém Hradecku byl přes dvacet tisíc. Za tento trend jsme rádi a doufáme, že se udrží," uvedla pro Hradecký deník Martina Saláková z hradeckého informačního centra.

Fotografie města i společná mapa

Speciální vizitka Královských věnných měst má dvakrát větší formát než běžné nálepky. Je na ní nejen fotografie města, ale i společná mapa, kde jsou Královská města vyznačena. „Odměnou pro sběratele jsou i věrnostní samolepky za návštěvu třech, šesti a všech devíti měst. A to není vše, brzy přibude i speciálně vyrobené razítko, které si budete moci do svých deníků k turistické vizitce Královských věnných měst otisknout,“ vysvětlil Lukáš Martinek z královéhradeckého magistrátu.

Speciální vizitku zakoupíte v informačních centrech za patnáct korun. Kromě Hradce získala svoji nálepku například také Chrudim, Nový Bydžov, Dvůr Králové nebo Jaroměř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.9.2015 09:54
Tereza (neregistrovaný)
Vizitky
No, je to pěkné, ale nevím, jestli je vizitka města něco extra, taky dost asi záleží na tom, komu to budou rozdávat. No já osobně mám vizitky "komerční", co jdou s proudem - z tiskni.cz a sem celkem spokojená.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Návštěvnost hradeckých památek se letos nakonec vyhoupla do příjemných čísel

Letošní léto nebylo příliš laskavé k provozovatelům koupališť. Hradecká Flošna například zažila tu nejhorší sezónu za svoji existenci. Jednak za to moho počasí a pak také protikoronavirová opatření, která obzvlášť v červnu kapacitu limitovala. Oproti tomu turistická sezóna se v…
Čtěte více

Hradecký lev Gustík získal cenu Nejlepší turistický produkt

Podle hodnocení poroty je Hradec Králové a Hradecko se lvem Gustíkem zábavně zpracovaná kampaň, která přiblíží Hradec Králové zástupcům nejmladší cílové skupiny a dopřeje jim zábavné poznávání destinace. Pojetí kampaně je nápadité, hravé, cílová skupina je jasně specifikovaná,…
Čtěte více

Rivalitu mezi Hradcem a Pardubicemi může trochu zchladit kulturní průvodce Art up

Tištěný průvodce zaměřený na umělecký svět s názvem Art up začíná vycházet od září. Rivalita dvou východočeských měst šla v tomto případě stranou. Mapa vás totiž zavede na zajímavá místa jak v Hradci Králové, tak i v Pardubicích. Art up přinese nejen přehled galerií, ale také…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme