Hradec - Kunovice 2:2, hosté vyrovnali v nastaveném čase

Ve 20. kole druhé fotbalové ligy hostil Hradec Králové celek Kunovic. Osm stovek diváků na stadionu přivítaly černobílé výzvy fanoušků na ochozech: "Vodo, vzdej se klubu", "Město - fotbal je taky kultura za 27000000". Příznivci klubu tak dali jednoznačně najevo, že jim osud hradecké kopané není lhostejný. Obzvlášť, když Votroci v prvním poločase na hřišti doslova excelovali.
Po prvních pěti minutách, kdy se oba týmy "oťukávaly", se chopili domácí iniciativy a začalo jejich útočné představení. Na hostující branku šel jeden útok za druhým a po sérii několika rohů se po nedůrazném vyboxování míče kunovickým brankařem trefil hlavou Jirsák - Hradec vedl 1:0. O další dvě minuty později byl náskok již dvoubrankový. Po rychlém útoku z levé strany dostal Hrmo na malém vápně pěkný míč od Jůna a do odkryté branky pohodlně skóroval - 2:0. Kunovičtí sice mohli v 15. minutě snížit, ale míč po jejich rychlém brejku o půl metru minul břevno hradecké svatyně. To bylo ale ze strany Jihomoravanů na dlouhou dobu všechno. Naopak v 19. minutě po Karnayově přihrávce pěkně střílel s chutí hrající Semerák, hostující brankař však zázračně zachránil. O další čtyři minuty mohli Votroci přidat další branku, ale pěknou akci trestuhodně zahodili. V těchto chvílích hradečtí přehrávali Kunovice rozdílem dvou tříd a vytvářeli si šance jak na běžícím pásu. Stejným tempem je ale zahazovali. Do nebevolající byla například minela Jůna z 36. minuty, kdy sám před kunovickou brankou brknul o míč. Do kabin tak Východočeši odcházeli za vedení "pouze" 2:0.
Druhý poločas přinesl totální zvrat v ději zápasu. Kunovice hrály jako vyměněné a Hradec naopak postrádal lehkost, se kterou se v prvním dějství dostával do šancí. Jedinou příležitost měl pouze Jirsák, který v 59. minutě pálil z voleje nad bránu hostů. Kunovice s přibývajícím časem stupňovaly svůj tlak a v 81. minutě se dočkaly, když ze skrumáže snížil na 2:1 Máčala. Hradečtí fotbalisté tou dobou už hráli víc než zakřiknutě a až příliš viditelně jim chyběla chuť do hry. Inkasovaná branka pro ně nebyla varováním, naopak jejich místy laxní přístup musel v některých divácích vyvolávat dojem, že konec utkání vypustili vědomě. O tom svědčí i vyrovnávací branka Kunovic v nastaveném čase, kdy hradecká obrana jen nečinně přihlížela, jak hostující obránce Zemánek nadvakrát překonává brankáře Podhajského a vyrovnává na konečných 2:2. Hráče tak vyprovázel z trávníku pískot a vzkaz vedení klubu: "Voda ven!"

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.4.2005 22:58
fanoušek (neregistrovaný)
rána mezi nohy
Tak jsem si dneska na fotbale připadal dost podivně. V první poločase to bylo, jakoby jste do postele dostaly fakt nádhernou babu, víc než hodinu si s ní užívaly a těsně předtím, než se uděláte, vás někdo kopnul do koulí :-((( Fuckt drsný.
Jen nechápu, co se autor snaží naznačit. Jakožeto bylo prodaný nebo co? Pravda - Hradec na konci hrál úplnou tušku, ale to je přece v Hradci normální :-)
4.4.2005 16:39
fanoušek2 (neregistrovaný)
no podplacený to nebylo,ale koupený...voda to prej prodal,jsou na to i svědkové

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme