Hradec Králové - Znojmo 2:1

Po několikaměsíční pauze dnes Všesportovní stadion v Malšovicích zažil premiérové domácí utkání hradeckých fotbalistů ve Fotbalové národní lize. Votroci přivítali Znojmo, přičemž po letní pauze vyběhl na trávník velmi obměněný tým včetně nové trenérské dvojce. Hned po skončení uplynulého ročníku byla ukonečna spolupráce s trenérem Havlíčkem a za lodivodské kormidlo se postavil Zdenko Frťala, který předtím trénoval Varnsdorf. Přímo na trávníku pak bylo k vidění hned několik nových tváří, které nahradily některé opory uplynulé sezóny. Přes léto odešli z klubu mimo jiné nejlepší střelec uplynulého ročníku druhé ligy Jan Pázler, Šípek, dále Schwarz, Krátký, Súkenník, Mudra, Nosek či Lindr. Útočné řady naopak posílil Durděvič, který přišel za Frťalou z Varnsdorfu, obranné valy vyztužili domácí mladíci Finěk, Martinec a Trávníček. Základní jedenáctka tak minulý týden k úvodnímu zápasu soutěže v Táborsku vyběhla z poloviny se zcela novými tvářemi. I přesto dokázala na jihu Čech zvítězit 1:0. Jenomže Znojmo se netají postupovými ambicemi a jeho tým přes léto výrazně posílil. V premiéře minulý týden sice jen remízoval s Varnsdorfem 1:1, ale i tak by měl patřit spolu s Jihlavou, Brnem či Budějovicemi do širšího okruhu celků, které budou bojovat o postup.

Do skupiny, která bude bojovat o přední pozice, se však řadí i Hradec. A právě Votroci ukazovali Znojmu, že se s nimi musí počítat. Domácí celek byl od úvodního hvizdu aktivnější, Jihomoravany přehrával ve všech směrech a bylo jen otázkou času, kdy se útočná aktivita domácích podaří přetavit ve vedoucí branku. Nebezpečný byl zejména Martan, jehož centry z pravé strany za hostující obranu přiváděly hostující hráče do úzkých. Dlouho ale brankař Znojma Buček držel čisté konto. Vychytal i střelecké pokusy Durdeviče či Urmy. Rozhodující okamžik přišel ve 29. minutě. Vlkanova byl po průniku do vápna faulován a pokutový kop i sám proměnil - 1:0.
Znojmo chtělo rychle odpovědět, ale prakticky se nedostalo na dostřel Ottmarovy branky, planý tlak vyšel naprázdno. Votroci naopak odpověděli ve 39. minutě další brankou. Martan vyslal z pravé strany další ze svých povedených centrů a tentokrát si náběh na míč nejlépe načasoval domácí útočník Kropáček a svým premiérovým gólem v černobílém dresu zvýšil náskok Votroků - 2:0.

I ve druhém poločase byl domácí tým aktivnější a měl jednoznačně více ze hry. Znojmo i přesto, že by se čekalo, že bude bojovat o vyrovnání, předvádělo defenzivní hru a Votroci měli několik příležitostí ke zvýšení náskoku. Zejména střela Durdeviče v 56. minutě už mířila za brankaře Bučka, ale toho zastoupili obránci Znojma. Hradec i nadále k zakončení přistupoval až příliš laxně a to se mu vymstilo. V 63. minutě po útočném pokusu domácích přišel rychlý kontr Jihomoravanů, do míče se opřel ve vápně Ambrozek a nechytatelnou bombou do šibenice snížil - 2:1. Byl to přitom první střelecký pokus Znojma mezi tyče.
Tato branka naštěstí Votroky vrátila na zem, takže od tohoto okamžiku předváděli opět svoji hru, kdy aktivním přístupem nedali soupeři šanci dostat se k zakončení. Jedinou výjimkou byl pokus Teplého, jeho hlavička ale v síti neskončila.
Hradec i přes nízký věk řady hráčů dokázal zkušeně jednobrankový náskok ubránit a připsal si tak první tři body z domácího hřiště v letošní sezóně.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

Kotal končí ze zdravotních důvodů, fotbalisty přebírá Horejš

Trenér FC Hradec Králové Václav Kotal končí ve své funkci. Důvodem však nejsou případné nevýrazné výkony Votroků z posledních zápasů, ale zdravotní stav. 71letý trenér dnes oficiálně oznámil svoji rezignaci. Hradecké fotbalisty nově přebírá David Horejš. Kotal ale zůstává i…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme