Hradec Králové zdolal Zlín 2:1

V 29. kole druhé fotbalové ligy přivítali královéhradečtí Votroci Zlín. Ačkoliv se utkání hrálo za asistence televizních kamer, našlo si cestu na malšovický stadion přes 2600 diváků, kteří se přišli rozloučit druhou ligou a popřát černobílým za postup do nejvyšší soutěže.

Zatímco Hradec měl již prvoligovou účast jistou, Zlín ještě živil teoretickou šanci na postup. I tak to byli Votroci, kteří zejména v prvních dvaceti minutách tahali za delší konec. Hýřili aktivitou a předváděli pohledný kombinační fotbal, kterému chybělo jediné - branka. Neprosadil se ani Pilař, Černý ani Dvořák. Zlín však s přibývajícím časem začal zlobit, ale ani Kroupa na druhé straně Lindra nepřekonal. Rozhodující okamžik přišel v závěru poločasu. Zbožínek zahrál ve skrumáži rukou a Černý penaltu s přehledem proměnil - 1:0.
Druhý poločas byl podobný tomu prvnímu, ovšem s tím rozdílem, že aktivnější byl Zlín, respektive jeho hráči dokázali využívat místy až příliš bezstarostnou hru hradeckého celku, který spaloval jednu šanci za druhou, ale obrana zůstávala otevřená. Hradecký Rezek tak pálil parádně z 16 metrů do šibenice, ale míč skončil na spojnici břevna a tyče. Následoval útok Zlína, domácí obrana nechala zcela volného Pazderu na malém vápně a ten nedal Lindrovi šanci - 1:1. Kdo by čekal nějakou závratnou radost hostů, byl zaskočen. Zlín už věděl, že Ústí nad Labem vede v Sokolově o tři branky a šance na postup je prakticky nulová. Bylo jasné, že Zlín do nejvyšší soutěže s největší pravděpodobností nepostoupí. I tak hosté nadále předváděli sympatický výkon, ovšem jejich nezodpovědnost v obraně je stála zisk bodu. V 77. minutě sudí Damková nemohla nevidět faul na hradeckého hráče ve vápně a kopala se druhá penalta. Tu proměnil Fischer a bylo rozhodnuto. Výsledek 2:1 si Votroci pohlídali a dokráčeli si tak k celkovému vítězství v druhé lize, o které nemohou přijíž už ani v posledním kole v Jihlavě.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme