Hradec Králové - Vltavín 2:0. Postup je blízko.

Ve 29. kole Fotbalové národní ligy přivítal celek Hradce Králové pražský Loko Vltavín. Hosté už měli před dnešním zápasem jisté, že sestoupí. Naopak Votroci svůj osud zdaleka jasný neměli, protože v minulém kole pouze remízovali ve Zlíně a v souboji o dvě postupová místa v trojlístku s Českými Budějovicemi a Táborskem tahají za nejkratší konec - jsou třetí a šance na postup se výrazně snížila. Základní podmínkou pro to, aby vůbec mohli na postup pomýšlet, bylo sobotní vítězství proti Vltavínu.

Vstup domácích do zápasu nebyl nijak oslnivý. Hosté předváděli kompaktní hru, kdy vycházeli ze zajištěné obrany a vyráželi na rychlé brejky. Jeden takový předvedli v 7. minutě a hradecká obrana musela nebezpečný centr Očovana odvracet na poslední chvíli. Domácí mohli odpovědět prakticky z protiútoku, ale Dvořák pěknou Haliloviču přihrávku nedokázal zužitkovat. Ve 12. minutě byl po rychlém Kuličově průniku a Dvořákově v dobré příležitosti Schejbal, ale prováhal vhodný okamžik ke střele.

Na gólovou radost si tak domácí fanoušci museli počkat až do 17. minuty. A pomohl jim k tomu postranní rozhodčí, který hlavního arbitra upozornil na faul na Kuliče v pokutovém území. Následnou penaltu Dvořák umístil přesně k tyči, takže hostující brankař Ondřej Pávek na míč nedosáhl 1:0. A to bylo z prvního poločasu prakticky vše. Ano, následující více než půlhodinu se na hřišti nic vážného nestalo. Hradec měl sice mírnou územní převahu, ovšem nikdy se nedostal do takové příležitosti, aby mohl vážně ohrozit soupeřovu branku. Vltavín toho směrem dopředu také mnoho nepředvedl, soustředil se spíše na obranu. Diváci tak přivítali, že rozhodčí nudný první poločas ukončili a doufali, že druhá polovina bude zajímavější.

Druhý poločas začal opravdu svižněji, ale rozhodně to nebylo zásluhou domácího celku. Votroci hráli až příliš opatrně, jako by jim důležitost dnešního utkání svazovala nohy. Když se k tomu přidala nepřesnost v rozehrávce, nebylo divu, že se už po deseti minutách druhé půle na domácí hráče pískalo. Napak sestupujícímu Vltavínu už o nic nešlo, hrál uvolněně a jeho rychlé průniky dělaly domácí obraně velké problémy. Naštěstí ani hostům v koncovce nebylo dnes přáno, takže domácí tým držel stále jednobrankový náskok. Ten se jim podařilo pojistit druhou brankou až v 77. minutě. Hráči Vltavínu chybovali ve středu hřiště v rozehrávce, toho využil Halilovič, zatáhl míč až před branku, nahrál volnému Malínskému a ten pohodlně doklepl do prázdné brány - 2:0.
Druhá branka vnesla na kopačky hradeckých hráčů potřebný klid a i přes snahu hostů o zkorigování výsledku už Votroci vítězství ubránili. Výhra je velmi cenná, protože tak ve středečním závěrečném kole mají Východočeši svůj osud ve svých rukou. Jakékoliv vítězství jim zajišťuje účast v první lize. Jeho největší rivalové Táborsko i Budějovice sice mají nyní o bod více, ale poslední kolo hrají proti sobě. V případě vítězství Votroků v Pardubicích tak jeden z jihočeského dua získá černého Petra.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
31.5.2014 17:59
fanda (neregistrovaný)
.. jaka tezka pozice ???
..boze muj, kazdy snad vi , posledni kolo bude hrat Tab s Budejkama, tak snad porazit posledniho a pohlidat si bod(y) v poslednim zapase je samozrejmosti ! Druha otazka je, co jako budou delat v lize ???

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme