Hradec Králové - Vítkovice 1:0

V 7. kole druhé fotbalové ligy přivítal FC Hradec Králové celek Vítkovic. Hosté ze severu Moravy jsou beznadějně poslední se ziskem jednoho bodu a do Hradce přijeli s jasnou taktikou - nedostat gól.

Své taktice podřídily Vítkovice herní styl. Příliš se nepouštěly do útočení a důsledně a někdy až tvrdě bránily. Votroci si s tím dlouho nevěděli rady. Zpočátku sice ohrožovali branku Vaclíka, ale jejich střely byly z uctivé vzdálenosti nebo nepřesné. Za první poločas tak domácí soupeřovu branku ohrozili až v závěru, kdy nebezpečně bránil Hochmeister.
Druhý poločas byl  zpočátku podobný tomu prvnímu. Hradec útočil do zajištěné obrany a v útoku se příliš neprosazoval. Hosté hrozili jen sporadicky, ale střela Krásy v 65. minutě stála za to - Lindr jen s námahou umístěnou ránu z 20 metrů vytěsnil mimo tyče. V 75. minutě pak byli skórování ještě blíž, když Motyčkovu střelu na poslední chvíli zblokoval Chleboun. O dvě minuty později ale udeřilo na druhé straně. Pilař se prosmýknul u postranní čáry, z levé strany zacentroval do malého vápna, kde brankář Vaclík neudržel míč a Hochmeister nadvakrát dorazil míč za jeho záda - 1:0. Jestliže do této chvíle hosté nikam nespěchali, po inkasované brance výrazně ožili a snažili se o vyrovnání. Blízko k tomu byl pět minut před koncem Motyčka, ale jeho rána šla vedle. V černobílém dresu zase mohl skórovat Janoušek, ale Vaclík byl tentokrát pozorný a střelu do sítě nepustil. Votroci v závěru kontrolovali hru a zvítězili zaslouženě 1:0. V domácím prostředí tak zatím neztratili ani bod a s 15 body jim patří 3. příčka za Ústím nad Labem a Sokolovem.
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme