Hradec Králové už nechce další obchodní domy

Hradecká radnice už nebude podporovat výstavbu dalších hypermarketů ve městě. Posledním velkým centrem, které se bude teprve budovat, je pasáž Amadeus vedle Tesca ve středu města. Uvádí to dnešní vydání MF Dnes.
Nejvíc velkých obchodů vyrostlo ve městě v letech 1999 až 2004, kdy byl Hradec na špici žebříčku porovnávajícího města podle obchodní plochy na jednoho obyvatele. V poslední době se tato čísla vyrovnávají, přesto Hradec Králové stále patří k městům s největším podílem prodejní plochy na obyvatele. Podle analýzy maloobchodní sítě v současné době na jednoho obyvatele města připadá 1,72 metru čtverečního prodejní plochy. V roce 1999 to bylo 0,7 a v roce 2002 1,49 metru čtverečního prodejní plochy na obyvatele.
Podle ministerstva průmyslu a obchodu by se velikost plochy ve městech s padesáti až sto tisíci obyvateli měla do roku 2010 pohybovat mezi 0,93 a 1,35 metru čtverečního na obyvatele. Hradec Králové tuto hranici překročil již v roce 2002.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme