Hradec Králové - Ústí nad Labem 3:1

zdroj foto: fchk.cz
zdroj foto: fchk.cz

Ve 23. kole Fotbalové národní ligy přivítali hradečtí Votroci pod malšovickýmí "lízátky" celek Ústí nad Labem. Domácí celek vstup do jarní části druhé ligy nezastihl v ideální formě, což se projevilo mimo jiné minulý týden, kdy Hradec doma pouze remízoval se Žižkovem. Přesto jsou Votroci stále v nejužší špičce, která se patrně popere o postup do nejvyšší soutěže. Ústí se také ještě stále řadí mezi potenciální adepty na postup, ale případná dnešní prohra by naděje Severočechů posunula spíše do teoretické roviny.

Samotné utkání začalo oboustranně svižně a během první desetiminutovky měly oba týmy po jedné gólové příležitosti. Nejprve v 5. minutě vystihl ve středu hřiště domácí Janoušek soupeřovu rozehrávku, našel volného Vaněčka, který dokázal obejít ústeckého brankaře Nováka, ale jeho střelecký pokus do prázdné branky na poslední chvíli zblokoval vracející se obránce. O čtyři minuty později mohli skórovat hosté. Rychlonohý Veverka se na levé straně pohrál s hradeckou obranou, odcentroval na volného spoluhráče, ale Rolko hlavou na poslední chvíli odvrátil.

Hosté byli aktivnější i v dalších minutách. Aktivně napadali hradeckou rozehrávku a po křídlech podnikali rychlé protiútoky. Domácí se navíc kromě soupeře museli potýkat s vlastní nepřesností, díky které kazili velké množství přihrávek. Přesto po půlhodině mohli vést, když David Vaněček hned dvakrát utíkal osamocen na hostující branku, ale jednou ho hostující brankař vytěsnil do úhlu a podruhé vyrazil jeho technický pokus o obhození. Přesto mohli domácí ve 34. minutě jásat. Po levé straně utekl za hostující obranu Zelený, dokázal přesně odcentrovat a Halilovič z malého vápna už jen pohodle doklepl míč do sítě - 1:0.

Druhý poločas byl v porovnání s prvním rušnější a bojovnější. Hosté se snažili více útočit a domácí celek tak často kontroval brejky do otevřené obrany. V 52. minutě tak mohl po rychlém průniku skórovat domácí Vaněček, ale jeho střelecký pokus z úhlu se odrazil od tyče a po brankové čáře se dokutálel k brankaři Novákovi. Vaněček tak vyšel opět naprázdno. Útočník Votroků se však nevzdával a stál tak u zrodu druhé branky domácích. V 57. minutě se zkoušel prosadit ve vápně zhuštěným prostorem. Když zjistil, že to nepůjde, nahrál volném Shejbalovi, který za přispění tečujících obránců poslal míč za Nováka - 2:0.
Neuplynulo ale ani pět minut a hosté snížili. Střílený centr hlavou ve vápně jen mírně přizvedl Pavlata a Koubek na umístěnou hlavičku nedosáhl - 2:1.

Ústí rázem ožili a snažilo se útočit, ovšem vysunutá obrana často chybovala. Blízko k brance tak měl po rychlém průniku a přihrávce Haliloviče Kulič, ale jeho pokus o jesličky u brankaře Nováka neprošel. Marek Kulič byl i u další šance Votroků, kdy po jeho brejku zahrál jeden z hostujících obránců těsně před vápnem rukou. Následný přímý kop ovšem Kulič nasměroval pouze do zdi. Vše si ale vynahradil v 73. minutě, kdy obral o míč chybujícího hostujícího Valentu, nahrál nabíhajícímu Vaněčkovi a ten konečně tváří v tvář Novákovi skóroval - 3:1. Vaněček měl blízko k brance ještě v 85. minutě, kdy utekl Vaňkovi, který ho fauloval a následně dostal červenou kartu. Přímý kop zahrával Halilovič a jeho umístěnou střelu vytáhnul Novák nad břevno.

Votroci už dohrávali v pohodě a v závěrečných minutách si tak svoji premiéru A-týmu mohl odbýt i talentovaný mladík Filip Zorvan. A ačkoliv hosté měli v samotném závěru ještě dvě nebezpečné šance, Hradec už vývoj utkání ze svých rukou nepustil, zaslouženě vyhrál 3:1 a vrátil se zpět na čelo FNL

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.4.2014 08:20
fanoušek FC HK (neregistrovaný)
Překvapuje mě vyjádření trenéra Prokopce na astránkách FC HK k zápasu s Ustím n/L.To že diváci vyjadřují nespokojenost s výkonem domácího celku je celkem pochopitelné a děje se tak na celém světě!!!Když mužstvo nehraje dobře a to je o FCHK možno říci již od posledních podzimních zápasů/Vltavín,Střížkov/ a i nyní na jaře to není žádná sláva, tak to lze snad pochopit.Křičí i na MU i Bayernu!
Když to není vulgární tak proč ne.Vymohli si odvolání trenéra MU a možná to čeká pane Prokopec i Vás!!!Fanouškové by chtěli postup do ligy a chvíli ji hrát!!!!Chce to trochu sebereflexe!Zlepšete hru a bude to OK.Zdar FC HK!!!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme