Hradec Králové - Sparta B 3:2

Druholigoví fotbalisté Hradce Králové se poprvé v letošní sezóně představili domácím diváků. Díky příznivému počasí, volnému vstupu, výhře v minulém kole v Kunovicích a asi i ze zvědavosti se na výkon Votroků se přišla podívat na poslední dobu nezvykle velká návštěva - 2530 lidí.
Fanoušci mohli být zpočátku spokojení. První pětiminutovka se odehrávala jednoznačně v režii Východočechů, postupně však letenské béčko srovnávalo krok, zejména jejich obranná hra působila kompaktně. Do útoku se však Pražané příliš nehrnuli. O to větší bylo překvapení, když se v 18. minutě po přímém kopu z 20 metrů přesně trefil Volešák - 0:1. Hradečtí se z inkasované branky nemohli dlouho vzpamatovat, až v závěru poločasu mohl skórovat Semerák, v jasné příležitosti však zaváhal a přišel o míč.
Druhý poločas se Votroci rozhodli, že Spartě ukážou, kdo je v Malšovicích doma. Ve 48. minutě sice Karnay hlavou mířil těsně vedle, v 67. minutě se už ale mohl radovat. Ve skrumáži zahrál jeden ze sparťanských obránců rukou a Karnay pokutový kop s přehledem proměnil - 1:1. O dalších deset minut později se tento hráč mohl radovat znovu. Z levé strany dostal přesný centr a hlavičkou z hranice malého vápna spolehlivě skóroval - 2:1. Hned o dvě minuty později po zaváhání sparťanské obrany prostrčil opět Karnay na Širance a ten tvrdou střelou po zemi propálil hostujícího gólmana - 3:1. Hektickou pětiminutovku hned po rozehrání uzavřel sparťanský Herzán, který dorazil Podhajským vyražený balón - 3:2. Sparta se snažila do konce utkání ještě vyrovnat, ale chyby v obranné fázi a zkušený výkon fotbalistů Hradce jim už větší příležitost nepřinesl.
Hradec Králové porazil Spartu B 3:2.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme