Hradec Králové - Slovácko 0:1

V 11. kole první fotbalové ligy přivítal na Všesportovním stadionu celek Hradce Králové fotbalisty 1. FC Slovácko. Domácí celek předvedl minulé kolo v Ostravě dobrý výkon a nebýt hrubých chyb rozhodčího, vezl by si domů minimálně bod. Slovácko zase patří k překvapením podzimu. Minulé kolo sice prohrálo s Viktorii Plzeň, ale předvádí dlouhodobě dobré výkony. Pod malšovickými lízátky se tak dal očekávat zajímavý souboj.

A utkání od začátku mělo zajímavý náboj a bylo se na co dívat. Domácí vstoupili do střetnutí lépe a již ve 2. minutě zkoušel nůžkami pozornost brankaře Filipka hradecký útočník Dvořák. Hosté odpověděli obratem, Daníčkova střela však mířila mimo tyče. V 6. minutě pak měli domácí jasnou brankovou příležitost. Z rychlého protiútoku centroval Fischer na nabíhajícího Zeleného, ten však v jasné příležitosti z deseti metrů pálil vysoko nad branku Slovácka. Ve 12. minutě vyslal za hostující obranu lob Hochmeister a Dvořákovi chyběly k zakončení centimetry. Útočná podívaná pokračovala i nadále, šanci měli i hosté, ale ostrá Valentova střela z 18 metrů opět mířila mimo Lindrovu branku. Chvíli na to promarnili Votroci další jasnou příležitost. Z pravé strany opět pěkně centroval Fischer, ale Dvořák pálil jen do padajícího Filipka. S přibývajícím časem domácí získávali nejen optickou převahu, ale příležitosti se v kýžený gól přetavit nepodařilo. Respektive podařilo, ale bohužel ne do té správné branky. Ve 35. minutě, v době, kdy domácí měli až drtivý tlak se Slovácko dostalo k ojedinělé příležitosti a v souboji v malém vápně si jeden z hradeckých obránců srazil míč do vlastní sítě. Branka byla připsána hostujícímu Valentovi. Inkasovaný gól hodně otřásl psychikou domácích hráčů a do konce poločasu se na nic vážnějšího nevzmohli.
Ve druhém poločase nastoupili domácí v sestavě se Štěpánem, který nahradil Hochmeistera. Posílení ofenzivy bohužel nebylo příliš znát. Naopak Slovácko mohlo v 52. minutě zvýšit, ale Plašil dobrým obranným zákrokem nenechal Pavelku z hranice pokutového kopu vystřelit. V 60. minutě trenér Kotal ještě více "přitlačil" na ofenzivu a poslal na hřiště místo Poděbradského Gulajeva. Od 65. minuty pak měli domácí ještě výhodu přesilové hry, protože po druhé žluté kartě musel za hřiště hostující Pavelka. Domácí vycítili šanci a přidali na výkonu. Jenomže Slovácko výborně bránilo, Hradec se prakticky nedostal do vážnější příležitosti. Na hostujícím týmu naopak absence  jednoho hráče prakticky nebyla poznat. Slovácko hrálo úsporně a efektivně. Votroci sice měli míč častěji pod svoji kontrolou, ale před Filipka se prakticky nedostávali. Slovácko tak nakonec i v deseti svůj jednobrankový náskok ubránilo.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme