Hradec Králové remízoval s Bohemians 1905 1:1

Hradec Králové v nejvyšší fotbalové lize válí. A to jak hráči na hřišti, tak funkcionáři v zázemí. Fotbalisté uhráli v pondělí s Bohemians 1905 zaslouženou remízu 1:1 a funkcionářům se podařilo na jeden zápas bezmála dvakrát vyprodat stadion! Oficiální šestitisícová kapacita stadionu byla velmi pravděpodobně překročena, podle některých odhadů až na dvojnásobek.

Natěšení diváci mohli být od začátku zápasu spokojeni. Votroci se do Bohemky pustili s velkou vervou. Hned ve 2. minutě pálil z dobré pozice Fischer, v 5. minutě hlavičkoval pěkně Rezek a Sňozík jeho pokus jen s vypětím všech sil vytlačil na tyč. Hosté se však postupně osmělovali a jejich ofenzivní aktivita nebezpečně rostla. Vše vyvrcholilo mezi 28. - 30. minutou. Nejprve Bartek z brejku nechal vyniknout hradeckého brankaře Lindra. O minutu později opět Lindr proti Bartekovi uspěl, ale ve 30. minutě už lovil míč ze sítě. Bohemians zahrávali rohový kop, nejvýše vyskočil Škoda a ve skrumáži za přispění hradecké obrany hlavičkoval do sítě - 0:1. Hradec nesložil zbraně a za podpory publika se opět dostával do útoku. Díky častým chybám a nepřesnostem se však do vážnější příležitosti neprobojoval.
Do druhého poločasu nasadil domácí trenér Kotal do útoku Dvořáka, který nahradil Karala, a zesílení ofenzivy bylo poznat. Hned po rozehrávce se dostal před Sňozíka právě Dvořák, ale jeho šanci zastavil hvizd rozhodčího pro útočný faul. Branky se tak diváci dočkali o chvilku později. Ve 48. minutě byl ve vápně faulován Černý a sám postižený penaltu proměnil - 1:1. Votroci i nadále hráli útočně, ale Bohemka dobře bránila a podnikala nebezpečné brejky. Brankové příležitosti tak byly na obou stranách, ale ani jeden tým je neproměnil. Utkání tak skončilo zaslouženou remízou 1:1.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme