Hradec Králové prohrál s Hlučínem 0:2

Rychle zapomenout. To se asi honí hlavou hradeckým fotbalistům po dnešní domácí prohře. Votroci na druhé příčce tabulky byli před zápasem s posledním Hlučínem jasným favoritem. Průběh utkání i výsledek však ukázal, že papírové předpoklady bývají často mylné.
Do zápasu vstoupili domácí tradičně bojovně, jejich útočná aktivita však postrádala finální přihrávku a končila tak před vápnem Severomoravanů. Výjimkou byla jen 12. minuta, kdy Hlučín se štěstím odvrátil na roh. Hosté spoléhali na defenzivu a rychlé brejky a tato taktika jim vycházela až do 25. minuty, kdy po pěkné akci hradeckého Jirouška byl ve vápně sražen Duchnič a kopala se penalta. Černého tvrdou ránu k tyči však hostující Valach efektně vykryl. Neproměněná penalta měl velký vliv na psychiku hradeckých hráčů. Chuť do hry byla o poznání nižší než v úvodních fázích zápasu, naopak hosté - zejména Skotnica - byli o poznání živější. A právě posledně zmiňovaný hráč v závěru prvního poločasu využil zaváhání hradecké obrany a hlavou skóroval - 0:1.
Kdo čekal, že do druhého poločasu nastoupí Votroci se snahout co nejdříve vyrovnat, tak se spletl. Pasivní hra pokračovala i nadále. Hradec měl možná optickou převahu, ale Hlučín spolehlivě bránil a podnikal rychlé brejky. Nervozita na kopačkách domácích byla víc než patrná. Když pak v 57. minutě Veselý z přímého kopu zvýšil vedení Hlučína na 2:0, sesypal se Hradec úplně. Z hlediště zaznívaly často vulgární nadávky na adresu domácích, což zejména kapitán Šmarda nesl velmi těžce. Právě tento hráč v 62. minutě fauloval a po druhé žluté byl vyloučen. V deseti Votroci mírně ožili, ale na obranu Hlučína to nestačilo. Příležitost ke skórování měli hradečtí fotbalisté až v samotném závěru. Jiroušek nadvakrát střílel na Valacha, kterého dokonce překonal, ale hlučínského brankáře zastoupili obránci, kteří vyhlavičkovali z prázdné branky. Hlučín vyhrál v Hradci Králové zaslouženě 2:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme