Hradec Králové porazil Sokolov s přehledem 2:0

O víkendu se opět otevřely druholigové fotbalové stadiony. V deštivém nedělním odpoledni přivítal pod lízátky Hradec Králové nováčka Baník Sokolov. Hostující tým byl však tvořen z převážné většiny hráči bývalých Pardubic, od kterých Sokolov druhou ligu koupil. Rozhodně tedy nešlo o nezkušené hráče.
Utkání mělo od začátku svižný ráz. Již ve 4. minutě zahrávali domácí pokutový kop, když byl po přihrávce Šmardy faulován Duchnič. Sám postižený penaltu také zahrával, ale jeho nevýraznou střelu hostující brankář Kubásek vyrazil. Votroci však nesložili zbraně a dál útočili, chyběla však finální přihrávka. Ani hosté však nechěli zůstat pozadu a tak byl k vidění v prvním poločase pěkný útočný fotbal. V 10. minutě hostující Salák střílel těsně vedle tyče, o další čtyři minuty později hlavičkoval Mlika. Ve 32. minutě chyboval v obranné hře hradecký Jiroušek přihrávku vystihnul Mlika a Máchova rána je o centimetry míjela Podhajského branku. Jiroušek svoji chybu napravil hned v zápětí, když přesnou přihrávkou našel rozběhnutého Pilaře, který však šanci neproměnil. Ještě v tu samou minutu se neprosadil Duchnič, který mířil vedle tyče. Závěr prvního poločasu patřil hradeckému Pilařovi, který se hned třikrát dostal do příležitost ohrozit hostující branku, ale sokolovská obrana vždy hráče na poslední chvíli vytěsnila. Těsně před koncem půle mohl skórovat i hradecký Jiroušek, ale jeho lob z těžkého úhlu mířil příliš vysoko.
Útočná a pohledná hra pokračovala i ve druhém poločase, navíc přibyly i góly. V 56. minutě přebral na hranici velkého vápna míč Duchnič a pěknou střelou k tyči přivedl Hradec do vedení - 1:0. O dvě minuty později se uvolnil na pravé straně Jiroušek, ideálně přihrál Černému a ten hlavou mířil do břevna. V 68. minutě se po rozehraném rohu dostal k odraženému míči Filip, ale zblízka se netrefil. O tři minuty později už se mohlo téměř 1800 fanoušků radovat podruhé. Černý po akci Jirouška na sebe navázal dva hostující obránce, přihrál na volného Duchniče a ten pohodlně skóroval - 2:0. O výsledku utkání bylo prakticky rozhodnuto. Sokolov sice nesložil zbraně, ale Votroci mu aktivní hrou nedovolili ohrozit Podhajského branku. Naopak dvakrát se dostal na dostřel Kubáskovy branky střídající Jůn, ale nemířil přesně. Hradec Králové porazil Baník Sokolov 2:0 a do nové druholigové sezóny vykročil tou správnou nohou.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme