Hradec Králové porazil na úvod sezóny Žižkov 1:0

První fotbalová liga uplynulý víkend zahájila další ročník, také letos za účasti fotbalistů Hradce Králové. Votroci, kteří byli v loňské sezóně nováčkem, v neděli zahájili ligu soubojem s letošním nováčkem - Viktorií Žižkov. Votroci do utkání nastoupili ještě bez letních posil, které nechal trenér Kotal na lavičce, v brance nakonec nastoupil uzdravený Lindr.

Začátek zápasu patřil sice hostům ze Žižkova, ale Hradec velmi rychle převzal otěže utkání a po první desetiminutovce začal předvádět svoji obvyklou ofenzivní hru. Nejprve se zastřeloval Dvořák, pak dvarkát ze skrumáže mířili jen do hostujícího gólmana Vaclíka nejprve Klapka a chvíli na to i Pávek. Nadějný žižkovský gólman pak musel v 19. minutě hasit i chybu obrany, po které se dostal do brejku Štěpán. Ani ten však míč do za Vaclíkova záda nedokázal dostat. Domácí předváděli skvělou ofenzivní hru, Viktorka bránila jen s vypětím všech sil. Na hradeckou polovinu hřiště se dostávala jen sporadicky a o nebezpečí pro domácí branku nemohla být řeč. Jenže minuty na časomíře přibývaly a ofenzivní podívaná se postupně měnila v zoufalý pokus skórovat. Nakonec musel pomoci až faul hostujícího Čermáka na Štěpána v 31. minutě. Přímý kop rozehrál sám Štěpán a jeho umístěná střela Vaclíka jednoznačně zaskočila - 1:0. I po změně skóre Votroci hráli útočně, ale bohužel stále nedůrazně v zakončení. Do konce poločasu měli hned několik slibných šancí, ale v koncovce vždy selhali.
Druhý poločas byl velmi podobný tomu prvnímu. Hradec útočil, s přehledem procházel žižkovskou obranou, ale před Vaclíkovou brankou byl dlouhou dobu neškodný. Fotbal se totiž nehraje na krásu, ale na góly. A ty nepřicházely, naopak na hradecké kopačky se vkrádala nervozita, vázla přihrávka a krásy rychle ubývalo. Nakonec mohli v 72. minutě skórovat hosté, ale Bartl ve slibné příležitosti mířil nepřesně. Hosté nicméně vycítili svoji šanci a útoků a střeleckých pokusů na Lindrovu branku přibývalo. Trenér Kotal se to pokusil zvrátit střídáním Malinského za Štěpána a Zeleného za Dvořáka, ale na hře Votroků se mnoho nezměnilo. Fischer sice v 76. minutě nádherně pálil z přímého kopu, ale Vaclík své spoluhráče podržel a do závěrečné desetiminutovky tak hosté mohli živit šanci na vyrovnání. Naštěstí pro domácí byli viktoriáni v útoku za celý zápas neškodní a ani v závěru zápasu to nebylo jinak. Domácí obranu navíc na posledních pět minut ještě vyztužil zkušený Milan Fukal, který nahradil Rezka. Hradec Králové tak ubránil hubené vedení a porazil Viktorii Žižkov zaslouženě 1:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme