Hradec Králové porazil Duklu Praha 2:1 a postupuje do 1. ligy

Ve 23. kole Fortuna národní ligy hostil FC Hradec Králové celek FK Dukla Praha. Z pohledu Votroků šlo u utkání, které mohlo úspěšně završit jejich letošní druholigové snažení kýženým postupem do nejvyšší soutěže. Předzápasová matematika hovořila jasně. Pokud by Hradec zvítězil, měl by postup jistý již tři kola před koncem soutěže bez ohledu na výsledek zápasu druhé Líšně na hřišti třetího Prostějova. V případě remízy či prohry domácího týmu by museli Hradečtí čekat právě na výsledek utkání z Prostějova. Pokud by tým z brněnského předměstí prohrál, postoupili by Votroci v každém případě. To Dukla mohla být v klidu. Poté, co na jaře po sérii neúspěchů nastoupil na pozici trenéra Bohuslav Pilný, se "vojákům" začalo dařit a vybojovali si místo v klidném středu tabulky dost daleko od sestupových pozic.

Utkání nabídlo od úvodních minut oboustranně svižnou podívanou. Hned ve 2. minutě byla nebezpečná situace před brankou Kinského, hradečtí hráči se ale ve skrumáži nedokázali prosadit. Ve 4. minutě na druhé straně mířil hostující Souček z přímého kopu přesně do šibenice Reichlovy branky, hradecký gólman ale předvedl vynikající zákrok a míč vytěsnil na roh.

Oboustranně otevřená hra pokračovala nadále a to domácímu celku vyhovovalo. Ve 12. minutě Vlkanova po dlouhém pohrávání si s míčem na hranici velkého vápna našel přesnou přihrávkou dobře postaveného Dvořáka. Ten však ještě nepálil, ale poslal míč na dobře postaveného Prekopa a ten střelou k tyči otevřel skóre - 1:0.

Rychlé vedení Duklu nijak nezaskočilo a snažila se i nadále o ofenzivní hru. Odvážné pojetí hry se jí však mohlo rychle vymstít. V 17. minutě na poslední chvíli zabránil skórovat Prekopovi Kinský, ve 23. minutě pak hostující obrana zblokovala střelu dobře postaveného Vašulína.

Jenže Dukla se nakonec za svoji aktivní hru dočkala odměny. Ve 26. minutě utekl vysunuté domácí obraně Buchvaldek a své sólo přes celou polovinu zakončil nechytatelnou ránou do šibenice Reichlovy branky - 1:1.

Ovšem ani Hradec se svou odpovědí dlouho nečekal. Běžela 30. minuta, po Radově rohovém kopu Kinský vyrazil míč jen do skrumáže hráčů, z ní se dostal míč k Pavlu Dvořákovi a hradecký útočník uklidil míč do sítě - 2:1.
Ten samý hráč mohl navýšit vedení ve 38. minutě po Radově přímém kopu, ale hostující obrana jeho pokus zblokovala mimo branku.

Další klíčový okamžik, který určil ráz zbytku utkání, se odehrál hned na začátku druhého poločasu. Ve 47. minutě Dukla zahrávala rohový kop, ale po dobrém obranném zákroku šli do brejku domácí hráči. Hostující Šebrle fauloval unikajícího Dvořáka, dostal druhou žlutou kartu a následně červenou.
Dukla se v deseti snažila stáhla do obrany a spoléhala už jen na brejky. Hradec kontroloval dění na hřišti, ale hra do zhuštěné obrany hostujícího celku mu příliš nevyhovovala. Svižná kombinační hra z prvního poločas vymizela a zúžila se jen na marné dobývání Kinského branku. A pokud se snad Votroci dostali za hostující obranu, zbytečnými nepřesnostmi ve finální fázi se připravili o možnost úspěšného zakončení.

S blížícím se koncem naopak rostla odvaha Pražanů a jejich výpady do šestnáctky Hradce byly stále častější. Naštěstí pro domácí byla i Dukla v koncovce bezzubá.
V utkání dvou rozdílných poločasů tak FC Hradec Králové zdolal Duklu Praha 2:1 a po čtyřech letech si vybojoval postup do první ligy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme