Hradec Králové pomůže jihovýchodní Asii

O pomoci oblastem v jihovýchodní Asii, které v prosinci loňského roku postihlo tsunami, jednali dnes na kolegiu primátora představitelé města Hradce Králové.

Radě města, která se sejde v úterý 11. ledna, bude předložen návrh okamžité finanční pomoci, představující částku 100 000 korun. Rada vybere také humanitární organizaci, na jejíž účet město peníze převede. „Naše pomoc tím ale nekončí,“ říká primátor Otakar Divíšek. V další etapě se například uvažuje o přímé iniciativě města na výstavbě školy v jedné z postižených oblastí a poskytnutí další, zatím neupřesněné finanční částky. Také o dalším postupu rozhodne na svém prvním lednovém setkání rada města.
Solidaritu projevila také Městská policie Hradec Králové, která dnešním dnem zahájila sbírkovou akci na pomoc oblastem jihovýchodní Asie. Dobrovolné příspěvky bude zasílat na sbírkové konto sdružení Adra.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme