Hradec Králové podruhé za sebou doma prohrál - podlehl Jihlavě 0:1

Druhý těžký soupeř na domácí půdě - tak by bylo možné charakterizovat páteční zápas 22. kola druhé fotbalové ligy. Hradec Králové totiž hostil loni ještě ligový celek Jihlavy. Votrokům přitom nevyšlo již minulé domácí utkání proti čtvrtému Varnsdorfu, se kterým prohráli 0:1. Druhá Jihlava přitom v posledním kole Severočechy doma porazila a minimálně pro bod si přijela i pod malšovická "lízátka". Třetí Hradec na Jihlavu před pátečním střetnutím přitom ztrácel již pět bodů a naopak na Varnsdorf, který bude hrát na domácí půdě s Chrudimí, měl náskok pouhý bod. Pokud chtěli mít Votroci jistotu, že udrží třetí příčku, která jim dává možnost hrát baráž o návrat do první ligy, museli Jihlavu porazit. V posledních několika zápasech se však potýkali s efektivitou v zakončení a tak bylo otázkou, zda se střelci proti dobře bránící Jihlavě chytnou.

Po opatrném až trochu rozpačitém úvodu utkání začal iniciativu přebírat domácí tým a Jihlavu dokázal uzavřít před jejich brankou. V 7. minutě z přímého kopu pěkně pálil Urma, jeho tvrdou střelu k tyči však Vejmola v jihlavské brance dokázal vytěsnit. O chvilku později byl pře brankou hostujícího týmu opět závar, ale Hradec góly obvykle po rohu nedává a ani tato situace nebyla výjimkou. Další neproměněnou šanci měli Votroci v 26. minutě opět po rohu, ale hlavičku Urmy Vejmola opět zlikvidoval.

Jihlava asi cítila, že jí začíná téct do bot a přidala na důrazu. Ve středu hřiště zpřesnila hru, takže nejenže se Hradec nedostával k zakončení, ale tým z Vysočiny se prosazoval i v útoku. Po jednom takovém průniku zahrávali hosté přímý kop. Nelze říci, zda to byl nacvičený signál nebo souhra okolností, každopádně díky zmatkům Jihlavských při rozehrávce zazmatkovala i hradecká obrana, odražený míč napálil ze skrumáže jeden z hostujících hráčů směrem k Ottmarově brance, kde ho se štěstím tečoval jihlavský Klobása a balón skončil přesně v opačném rohu branky, než ho čekal hradecký brankař - 0:1.
Tato branka Votroky viditelně zaskočila. Do konce poločasu nedokázali odpovědět žádnou povedenější akcí, natož brankou.

Druhá půle se nesla v podobném stylu jako první dějství. Hradec tlačil, dokázal Jihlavu místy zahnat do úzkých, ale k pořádné koncovce se nedostal. Naopak hostující hráči trpělivě čekali na rychlé brejky a hned několikrát se dokázali dostat do příležitosti, kterou lze označit jako gólovou. V 62. minutě však trefili jen protihráče a v 66. minutě z dobré pozice Šulc pálil těsně vedle.

Votroci měli blízko vyrovnání v 68. minutě, když po přímém kopu pálil Durdevič jen do skrumáže těl před sebou a Firbacher se v těžké pozici už nedokázal prosadit.

Votroci vsadili vše na útok, což bylo v jejich situaci pochopitelné. Bohužel nedisponují nikým, kdo by se v podobných situacích pohyboval jako ryba ve vodě a podle toho to na hřišti také vypadalo - soustavný tlak, který končil na hranici velkého vápna. Pokud snad někdo našel odvahu zakončit, byl jeho pokus nepřesný a nebo nedůrazný. Jihlava tak bez větších obtíží zvládla těsné vedení ubránit a naopak z několika brejků ještě mohla sama skórovat.

Hradec Králové tak podruhé za sebou prohrál na domácím hřišti a cesta za baráží o první ligu se začíná komplikovat.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme