Hradec Králové podpoří šesti miliony soukromou výstavbu bytů

Šest milionů korun, které si město Hradec Králové letos vyčlenilo na podporu soukromé bytové výstavby, již našlo příjemce. Radnice podpoří čtyři projekty, které dohromady čítají 70 bytů a 46 rodinných domků. Na jednu bytovou jednotku tak připadne podpora více než 50.000 korun. Uvedl to náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.
Systém podpory schválilo město letos v září a chce v něm pokračovat i v dalších letech. Každý rok město bude mít na podporu šest milionů korun. Letos se o podporu přihlásilo celkem 11 subjektů, ale většina nesplňovala podmínky pro přidělení dotace. "Po doplnění požadované dokumentace budou moci projekty předložit v příštím roce," řekl Malíř. Peníze stavebníci musí použít na stavbu infrastruktury, například vodovodu, chodníků, komunikací, osvětlení. Peníze dostanou až po kolaudaci a převedení infrastruktury do majetku města nebo jiných správců sítí. Podmínkou poskytnutí příspěvku je výstavba nejméně pěti domků v jedné lokalitě či domu s nejméně pěti byty.
Největší částku z letošní podpory, 3,6 milionu korun, dostane společnost Imo-Star 98 na výstavbu 36 rodinných domů v Kuklenách. Téměř 1,5 milionu korun získá společnost AGS Bohemiastav na již téměř dokončený dům na Moravském předměstí s 58 byty. Městské peníze také získá projekt výstavby 12 bytů z bývalé prodejny v Roudničce a projekt deseti rodinných domků v Malšově Lhotě. Programem podpory soukromé výstavby rodinných domků a bytů rozšířilo město svůj program podpory velkých developerských projektů. Radnice již například podpořila 18 miliony korun stavbu sítí v lokalitě Terronic, kde firma Eube plánuje postavit až 300 bytů. Výstavbu sítí hodlá radnice podpořit i v lokalitě Podzámčí, kde firma Fato invest uvažuje o výstavbě asi 250 bytů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme