Hradec Králové podpoří přestavbu bývalé mlékárny v centru na byty

Hradec Králové chce podpořit penězi přestavbu zchátralé mlékárny v centru města na parkoviště a byty. Projekt chystá pardubická společnost Bytová výstavba CZ. Město by podle úterního rozhodnutí rady mohlo dát sedm milionů korun na demolici té části mlékárny, v níž by měl stát městský parkovací dům pro asi 125 aut.
Jak uvedl primátor Otakar Divíšek, definitivně musí o příspěvku na demolici rozhodnout zastupitelstvo. Výstavbu bytů radnice podpořit nehodlá. Peníze na bourání chce město uvolnit až poté, co demolice skončí. Celkové náklady na ni by podle dřívějšího vyjádření náměstka primátora Josefa Malíře mohly činit přibližně 18 milionů korun.
Mlékárna stojí nedaleko hlavního nádraží za Amber hotelem Černigov a stala se oblíbeným místem bezdomovců. Město má proto zájem, aby se tato nevzhledná část města změnila. Bytová výstavba CZ by chtěla do roku 2007 v mlékárně postavit asi 150 bytů. Vedle bytů a parkoviště by v areálu měly vyrůst i komerční prostory.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme